Over ons

over ons banner 11 (1)

Kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Ageing is in november 2008 op initiatief van Vereniging Aegon opgericht. De missie van Leyden Academy is het verbeteren van de kwaliteit van leven van oudere mensen. Inhoudelijk zijn de speerpunten vitaal, betekenisvol en verbonden hierbij leidend.

Vanuit onze missie verrichten we wetenschappelijk onderzoek naar uiteenlopende onderwerpen gericht op vitaliteit en veroudering. Ook zijn we betrokken bij diverse praktijkprojecten en programma’s, ontwikkelen we blauwdrukken, instrumenten en scholingspakketten. Tot slot dragen we onze visie en inzichten over in diverse onderwijsprogramma’s voor uiteenlopende doelgroepen. We vinden het belangrijk dat de kennis die we opdoen, zijn weg vindt naar beleidsmakers, zorgverleners en het grote publiek om zo de kwaliteit van leven van oudere mensen te verbeteren.

Leyden Academy zet zich met hart en ziel in voor een leeftijdsvriendelijke samenleving, zodat de extra levensjaren die we winnen vooral zinvolle en plezierige jaren zijn. Samen met onze samenwerkingspartners willen we bijdragen aan een samenleving waarin de kwaliteiten van jong en oud op waarde worden geschat en mensen zich tot op hoge leeftijd uitgenodigd voelen om mee te doen. Waar kwaliteit van leven en eigen regie leidende principes zijn in de zorg, en waar de leefomgeving mensen verleidt tot gezonde en sociale keuzes.

Wilt u meer weten over Leyden Academy, neem dan gerust contact met ons op.