Master Health, Ageing and Society

FB Teamoverleg 2014

Future challenges of today’s healthcare systems

De MSc Health, Ageing and Society (voorheen Vitality and Ageing) is frisse jonge master vol toekomst, co-creatie en gezondheidsmanagement. Met een kleine groep studenten werk je intensief samen aan innovatieve zorg voor onze ouderen: met een multidisciplinaire visie zoeken naar het toekomstige beleid. Ouderen van deze tijd vragen om andere medische zorg, ze verdienen eigen regie. Met jouw creativiteit en inventiviteit onderzoeken we een nieuw beleid. Met deze master bouw je multidisciplinair aan meer zelfstandigheid, gezondheid en geluk voor de ouderen in onze maatschappij. En werk je samen met ouderen, zij zijn de basis voor een gezonde toekomst.

Fulltime of parttime, in 1 of 2 jaar
De Master Vitality & Ageing is niet alleen een mooie kans voor studenten Geneeskunde, maar ook voor disciplines zoals Biomedical Sciences, Health Sciences, Health and Life Sciences, Health and Society, Movement Sciences, Nutrition and Health en Psychology. De Master Vitality & Ageing kan als eerste of tweede master, in één of twee jaar, in een voltijds of parttime programma worden gevolgd. Dit laatste is ideaal voor als je bijvoorbeeld je baan in de ouderenzorg wilt combineren met een bijpassende master.

Achtergrond
De oorspronkelijke masteropleiding Vitality and Ageing is in 2009 opgezet door Leyden Academy, in nauwe samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Universiteit Leiden. Een unieke opleiding met een internationale oriëntatie die de volle breedte van geriatrie, gerontologie en de inrichting van de zorg bestrijkt en aandacht biedt voor persoonlijke en academische ontwikkeling. Van 2009 tot en met 2015 hebben zo'n honderd ambitieuze studenten dit masterprogramma bij Leyden Academy doorlopen, afkomstig uit alle windstreken: van Nigeria tot Mexico en van China tot Iran. Om de opleiding voor een bredere groep beschikbaar te maken, maakt de masteropleiding sinds het collegejaar 2016/2017 deel uit van het onderwijsaanbod van het LUMC. Zo kan de opleiding verder groeien, zodat er meer pioniers worden opgeleid die het verschil maken in goede zorg voor oudere mensen. In het nieuwe studiejaar van 2023 is de naam van de masteropleiding veranderd in het bredere Health, Ageing and Society.

Kijk voor meer informatie over de master, het programma en de verschillende mogelijkheden op de website van Universiteit Leiden.

Onze alumni aan het woord
“I enjoyed the friendly and intercultural atmosphere, sharing ideas with students and lecturers of different backgrounds. I was constantly inspired and challenged to think independently and outside the box.”
Esther Okiemute Udi uit Nigeria, collegejaar 2015/2016

“The master program gave me in-depth knowledge and awareness on biological, clinical and social aspects of the ageing process.”
Kelvin Leshabari uit Tanzania, collegejaar 2014/2015

“Besides working with older patients, I aspire to be involved in scientific research or health policy. The master has prepared me for this future by providing up to date knowledge in elderly care, and useful skills. I truly feel I can make a change in tomorrow's medical care.”
Eva Smeenk uit Nederland, collegejaar 2013/2014

"Listening to lectures by researchers whose papers I have read before in high-profile medical and scientific journals, has been both humbling and inspiring."
Raúl Hernán Medina Campos uit Mexico, collegejaar 2012/2013

Groep-websize
Studenten MSc Vitality and Ageing, collegejaar 2015/2016