Zorgesthetische werkplaats

Leyden Academy heeft in 2023 een bijzondere reeks gratis bijeenkomsten voor ouderen en voor professionals in de ouderenzorg gelanceerd! In vijf thema’s – empathie en interesse, kwetsbaarheid en weerbaarheid, vrijheid en grip, verlangen en intimiteit, en stilstand en verandering – is via beweging, dans en taal op zoek gegaan naar nieuwe betekenissen. Neem bijvoorbeeld empathie. In de zorg gaat het vaak alleen over hoe je empathie zou moeten tonen. Maar hoe voel je empathie in je lichaam, hoe voelt het als er geen empathie is waar dat misschien wel verlangd wordt? Of zelfs antipathie, hoe ziet dat eruit en op welke manieren mag dat er zijn en kun je het erover hebben? Dat zijn vragen die zelden worden gesteld. Samen met ouderen en met zorgprofessionals hebben we de thema’s verdiept en hebben we een ieders eigen ideeën daarover een stem gegeven. Met het doel om de zorg van nu en de toekomst beter af te stemmen op eigen ervaringen en behoeften.

“Er ontstond een razendsnelle verbinding en openheid met elkaar. Dit kwam door de professionele aanpak, dat bood echt vertrouwen en veiligheid. Echt knap hoe iets wat als los zand begint, zich zo waardevol ontwikkelt. Een aanrader!” – deelnemer

Heeft u vragen met betrekking tot de zorgesthetische werkplaats? Neem dan contact op met Tom Maassen via werkplaats@leydenacademy.nl.