Portrettengalerij

Afifa is ons gezicht van 2022-2023
Van 11 november 2022 tot 11 november 2023 siert het portret van Afifa Tadmine onze website, sociale media-accounts en diverse communicatiemiddelen. De portretfoto is gemaakt door fotograaf Henk Aschman. Afifa is 72 jaar en woont in Amsterdam, waar ze jarenlang als maatschappelijk werker heeft gewerkt. Nog steeds is ze actief in haar buurt en steekt ze haar energie in het verbinden en activeren van buurtgenoten. “Ik luister naar hun verhaal en probeer te helpen. Ik doe dat voor alle leeftijden en alle nationaliteiten. Het is belangrijk ieders waarden en normen te respecteren.” Tijdens de vele huisbezoeken die Afifa heeft afgelegd merkte ze dat vrouwen met een migratie-achtergrond de deur niet of nauwelijks uitkwamen en dat ze geïsoleerd raakten. Ze heeft toen stichting de Bloem opgericht om vrouwen in Amsterdam-Oost te activeren, bijvoorbeeld met ‘Bewegen in water’ voor oudere dames en voor vrouwen met overgewicht. Verder geeft Afifa conversatielessen Nederlands door middel van rolspellen (over bijvoorbeeld een doktersbezoek), speltherapie en geheugentraining. “De vrouwen willen gewoon heel basaal contact maken en praten met de buren, maar durven vaak hun stem niet te gebruiken omdat ze bang zijn om fouten te maken. Door hen te helpen doen ze meer en durven ze vragen te stellen.” Ook geeft ze advies aan activiteitenbegeleiders bij een dagbesteding voor ouderen met dementie en een migratieachtergrond en is ze lid van de ouderenadviesraad van Oost-Amsterdam. Afifa zou haar werk en ervaring graag doorgeven en overdragen aan de volgende generatie. Want vrijwilligerswerk brengt veel voldoening, aldus Afifa.

We zijn op zoek naar een vitale, oudere heer voor 2023
Ieder jaar figureert een vitale, levenslustige oudere dame of heer die vol in het leven staat als ‘het gezicht van Leyden Academy’. We streven hierbij naar een goede afspiegeling van de samenleving. Voor 2023-2024 zijn wij op zoek naar een vitale oudere heer (vanaf ongeveer 75 jaar) die plezier en levenslust uitstraalt. Zoekt u met ons mee naar het nieuwe gezicht van Leyden Academy? U kunt uw rechtenvrije portretfoto’s, met een korte beschrijving van het 'gezicht' tot 25 september 2023 mailen naar koemans@leydenacademy.nl. Vervolgens zal de directie van Leyden Academy het winnende portret kiezen.

Maak ook kennis met onze eerdere ‘gezichten’ Theo (2022)Margaretha (2021), Loek (2020), Leonie (2019), Hans (2018) en Jannie (2017).

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Yvonne Schinkel-Koemans via koemans@leydenacademy.nl of 06-42027391.