International Longevity Centre Nederland

International Longevity Centre the Netherlands (ILC-NL) is een onafhankelijke beweging en heeft als doel om mensen tijdig te laten nadenken over actief en gezond ouder worden met een grotere keuzevrijheid en zelfredzaamheid. ILC-NL zet zich in voor de zelfstandigheid van ouderen en vraagt ​​om op maat gemaakte omstandigheden, vaardigheden en een goede leefomgeving. De vitaliteit van ouderen moet worden bevorderd terwijl kwetsbaarheid en afhankelijkheid zo lang mogelijk worden uitgesteld. Het is belangrijk om als werknemer, vrijwilliger of ondernemer actief te blijven zonder gediscrimineerd te worden op grond van leeftijd.

ILC-NL is lid van de International Longevity Center Global Alliance, een internationale federatie die zich net als Leyden Academy sterk maakt voor een gezonde levensstijl en vitaal oud worden.
De ILC Global Alliance omvat momenteel centra in Argentinië, Australië, Brazilië, Canada, China, Tsjechië, Dominicaanse Republiek, Frankrijk, Duitsland, India, Israël, Japan, Nederland, Singapore, Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Deze centra werken zowel autonoom als in samenwerking om te bestuderen hoe een grotere levensverwachting en een groter aandeel ouderen invloed hebben op landen over de hele wereld. ILC-NL wordt vertegenwoordigd door Leyden Academy on Vitality and Ageing.

Klik hier voor meer informatie over ILC Nederland en ILC Global Alliance.

Logo ILC-Netherlands