Josanne Huijg

Dr. Josanne Huijg volbracht haar Master Klinische psychologie aan de Universiteit Leiden. In 2014 promoveerde zij er aan de Faculteit Sociale wetenschappen op een onderzoek naar de implementatie van beweeginterventies in de eerstelijnszorg, een onderwerp binnen de gezondheidspsychologie en de implementatiewetenschap. Josanne werkt sinds 1 mei 2015 bij Leyden Academy, en is naast senior onderzoeker een MT-staflid. Ze geeft leiding aan team Betekenisvol met een portfolio vol projecten die bijdragen aan betekenisvol ouder worden. De onderzoeks-, onderwijs- en ontwikkelactiviteiten waar het team aan werkt spelen zich af in de zorg en daarbuiten.

Sinds 2017 is Josanne betrokken bij de ontwikkeling van leefplezier en de implementatie van het gedachtengoed in zorgorganisaties. Ze is contactpersoon voor leefplezier bij diverse systeempartijen en is aanjager van onderzoek en praktijk op het gebied van verhalend leren en verbeteren in de zorg. Josanne verricht onderzoek naar de wensen en verlangens van oudere mensen; wat vinden zij belangrijk en wat geeft hun leven betekenis? De verworven kennis vertaalt zij naar activiteiten en projecten die bijdragen aan gelukkig en gezond ouder worden.

Josanne is sinds 2021 lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Gerontologie (NVG-KNOWS). Ook maakt zij deel uit van de programmacommissie van het Zorgondersteuningsfonds.

Thema’s
Vitaliteit en welbevinden van oudere mensen, leefplezier en werkplezier in de langdurige zorg, verantwoording van kwaliteit op basis van narratieven, klinische en gezondheidspsychologie

Contact
E-mail
LinkedIn

In de media

Wetenschappelijke artikelen
Klik hier voor een overzicht van wetenschappelijke publicaties.