Leids Universitair Medisch Centrum

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is een toonaangevend universitair medisch centrum voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg met een sterke wetenschappelijke oriëntatie. De researchpraktijk van het LUMC bestrijkt het gehele medische spectrum, van fundamenteel bètamedisch tot toegepast klinisch onderzoek.

Leyden Academy en het LUMC werken hecht samen aan diverse onderzoeks- en onderwijsactiviteiten. Zo zijn onderzoekers van Leyden Academy stevig ingebed in de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde en Campus Den Haag en is David van Bodegom per 1 september 2020 benoemd tot bijzonder hoogleraar Vitaliteit in een verouderende populatie. En is Tineke Abma sinds juli 2021 bijzonder hoogleraar Ouderenparticipatie bij de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG) van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Het LUMC verzorgt sinds september 2016 de masteropleiding Health, Ageing and Society (voorheen Vitality and Ageing), een uniek programma dat is ontwikkeld door Leyden Academy.

Klik hier voor meer informatie over het LUMC.