Leids Universitair Medisch Centrum

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is een toonaangevend universitair medisch centrum voor onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg met een sterke wetenschappelijke oriëntatie. De researchpraktijk van het LUMC bestrijkt het gehele medische spectrum, van fundamenteel bètamedisch tot toegepast klinisch onderzoek.

Leyden Academy en het LUMC werken hecht samen aan diverse onderzoeks- en onderwijsactiviteiten. Zo zijn onderzoekers van Leyden Academy stevig ingebed in de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde en Campus Den Haag en is David van Bodegom per 1 september 2020 benoemd tot bijzonder hoogleraar Vitaliteit in een verouderende populatie kan het LUMC patiëntenzorg en onderwijs aanbieden volgens de laatste internationale inzichten en standaarden.

Het LUMC verzorgt sinds september 2016 de masteropleiding Vitality and Ageing, een uniek programma dat is ontwikkeld door Leyden Academy. Leyden Academy en het LUMC werken nauw samen aan diverse onderzoeks- en onderwijsactiviteiten.

Klik hier voor meer informatie over het LUMC.