Nieuwsbrief


Vier keer per jaar houden we geïnteresseerden per e-mail op de hoogte van de plannen, projecten en primeurs van Leyden Academy. In onze recente nieuwsbrief (maart 2024) aandacht voor de whitepaper over het belang van kunst in de zorg, de handleiding over eenzaamheid onder ouderen met een migratieachtergrond en ons jaarbericht 2023. Verder een oproep voor de Vitality Walk en het Art & Health-event dat in het teken van contact staat. Veel leesplezier!

Benieuwd naar de nieuwsbrieven die in 2023 zijn verschenen? Klik dan op onderstaande links:

 • In de nieuwsbrief van december 2023 leest u over diverse onderzoeken, over onze nieuwe leergang Managers maken impact, stellen we ons nieuwe ‘gezicht’ aan u voor en nog veel meer.
 • Benieuwd naar de experimenten die we op Lowlands hebben uitgevoerd, naar inspiratielessen voor de thuiszorg, naar de 14e jaargang van de executive leergang Goed leven, goede zorg voor ouderen en meer? U leest het in de nieuwsbrief van (september 2023) leest u over
 • De nieuwsbrief van juni 2023 staat natuurlijk in het teken van de oratie van hoogleraar Tineke Abma en het daaraan gekoppelde symposium ‘The Art of Belonging’, maar gaat ook over de videoreeks ‘Thuisgeluk’ en over onderwijs op maat.
 • In maart 2023 hebben we aandacht besteed aan een diabetes type 2-leefstijlprogramma, seksualiteit & intimiteit, eenzaamheid & verbinding, van werk naar pensioen en nog veel meer.

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten? Schrijf u dan in voor de kwartaalnieuwsbrief van Leyden Academy:
* verplicht veld

Toestemming


Nieuwsbrieven uit het archief

 • In de laatste nieuwsbrief van 2022 (december 2022) leest u onder andere over de veerkracht van ouderen met een migratieachtergrond, over leeftijdsdiscriminatie, over onze transgender podcastserie, de vitality walk en meer.
 • De nieuwsbrief van september 2022 staat in het teken van het werkbezoek van minister Helder, de nieuwe videoreeks over thuiszorg, onze executive leergang ‘Goed leven, goede zorg voor ouderen’ en meer.
 • In de nieuwsbief van juni 2022 aandacht voor de gratis mini-cursus Vitaal en gezond ouder worden, kansrijke olderpreneurs, de conferentie een nieuwe generatie ouderen langer thuis en nog veel meer.
 • Benieuwd naar onze projecten/activiteiten op het gebied van preventie in de thuiszorg, over verhalende informatie voor kwaliteitsverbetering, over podcastplatform De Luistermap en nog veel meer? Lees het in onze nieuwsbrief van maart 2022.
 • In de nieuwsbrief van december 2021 besteden we onder meer aandacht aan de Samen Ouder-initiatieven tegen eenzaamheid, het gratis onderwijsprogramma Silver Starters en het idee van een burgertop over ouderenzorg.
 • De nieuwsbrief van september 2021 staat in het teken van de PEP-talk van David van Bodegom over vitaal oud worden, de benoeming van Tineke Abma tot hoogleraar Ouderenparticipatie en de uitkomsten van ons onderzoek naar kunst in de zorg.
 • In de nieuwsbrief van 20 juni 2021 leest u onder andere over onze gratis online Woonplezier-workshops, een videoserie met vragen aan onze wetenschappers, en de Zembla-uitzending ‘Oud, maar geen dor hout’ waaraan we hebben bijgedragen.
 • In de nieuwsbrief van 28 maart 2021 vindt u informatie over onder andere de gratis minicursus Liefdevolle zorg in de praktijk, over de finale van het leerprogramma Silver Starters, over ouderen in de tweede coronagolf.
 • De nieuwsbrief van 13 december 2020 bevat onder andere verhalen uit de ouderenzorg, Nina Conkova vertelt over ons onderzoek naar oudere migranten, en we kijken naar de nieuwe campagne De waarde van ouder worden.
 • In de nieuwsbrief van 11 oktober 2020 kunt u onder andere lezen over de benoeming van David van Bodegom tot bijzonder hoogleraar Vitaliteit en de impact van het bezoekverbod op verpleeghuisbewoners.
 • In de op 19 juli 2020 verschenen nieuwsbrief aandacht voor hoe ouderen de coronatijd ervaren en aan kunst in de zorg ten tijde van corona. Verder goed nieuws over de Vitality Club en de aankondiging van de gratis mini doe-cursus ‘Liefdevolle zorg in de praktijk’.
 • De nieuwsbrief van 1 mei 2020 stond in het teken van de eerste golf van de coronapandemie en de activiteiten die we op dat gebied ontplooiden om de kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren.
 • In de nieuwsbrief van 19 januari 2020 onder meer aandacht voor onze videoreeks over liefdevolle zorg, het boek ‘Tien jaar cadeau’ en een nadere kennismaking met onze nieuwe directeur Tineke Abma.