Leergang Managers maken impact

Echt iets kunnen betekenen voor cliënten en hun naasten geeft voldoening en betekenis in je werk als manager in de zorg. Tegelijkertijd heb je vaak te maken met procedures, complexe zorgvragen, financiële en personele krapte, die dat in de weg kunnen staan. In de gloednieuwe leergang ‘Managers maken impact’ bieden we je handvatten, tools en persoonlijke begeleiding om de gewenste verandering in jouw organisatie te bewerkstelligen. Vragen waarmee we aan de slag gaan zijn:

Welke uitdagingen biedt de huidige context van de ouderenzorg?
Hoe kunnen leef- en werkplezier bijdragen aan minder regeldruk en kwaliteit van zorg, ondanks een tekort aan personeel?

Hoe leidt relationele, persoonsgerichte zorg tot werkplezier?

Hoe kun je als manager duurzame impact bewerkstelligen? Aan welke knoppen kun je draaien en welke randvoorwaarden zijn van belang?

Hoe krijg je als manager iedereen – van bestuurders tot zorg en welzijnsprofessionals –aan boord en in beweging in een veranderende organisatie?

Hoe draag je met je persoonlijke visie bij aan strategie of verandering?

Voor wie en door wie?
Ben je midden-, lijn-, locatie- of teammanager in een verpleeghuis- of thuiszorgorganisatie? Ben je enthousiast over thema’s als leef- en werkplezier en ontregel de zorg? Ga de uitdaging aan en investeer in de ontwikkeling van je managementvaardigheden. De groepsbijeenkomsten worden geleid door onderzoekers, inhoudsdeskundigen en managers met praktijkervaring in de ouderenzorg.

Wat levert het op?
De leergang is echt maatwerk en direct toepasbaar in jouw praktijk:

  • Na een persoonlijke intake, krijgen docenten een goed beeld van jouw situatie en organisatie. De lesinhoud en casuïstiek wordt daarop afgestemd.
  • Je werkt aan vergroten van blijvend werkplezier van je teams, het leefplezier van cliënten en aan minder regeldruk. Dit leidt tot hogere kwaliteit van zorg en behoud van personeel.
  • Je ontmoet gelijkgestemden in intervisie; je krijgt een kijkje in ‘andermans keuken’.
  • Je ontdekt je lef, creativiteit en eigen krachten. We delen praktijkervaringen over ontregelen.
  • Je wordt persoonlijk begeleid en ondersteund bij het verandertraject in je eigen organisatie.

Data, studiebelasting en kosten
De studiebelasting is ca. 25 uur en verdeeld over o.a.:

  • Lesdag 1 kick-off te Leiden: vrijdag 2 februari 2024 van 10.00 tot 16.00 uur
  • Lesdag 2 op locatie bij een zorgorganisatie: vrijdag 15 maart van 10.00 tot 16.00 uur
  • Lesdag 3 afsluiting te Leiden: vrijdag 19 april van 10.00 tot 17.00 uur

We hebben ruimte voor maximaal 12 deelnemers. De kosten voor deelname zijn 2.995,- euro excl. btw. Inclusief individuele supervisie en toegang tot het leerplatform met tools, literatuur, video en opdrachten.

Bekijk de brochure voor meer informatie. Heb je vragen of wil je meedoen? Neem dan contact op met projectleider Josanne Huijg via e-mail.