Onderwijs

Als onderwijsinstituut bedient Leyden Academy uiteenlopende doelgroepen, van jonge artsen tot ervaren bestuurders uit zorg en welzijn, en van scholieren tot senioren. We bieden een divers palet aan opleidingen waarbij onze wetenschappelijke staf zich gesteund weet door een internationaal en multidisciplinair netwerk van docenten.  Wij verzorgen op dit moment onder meer de volgende opleidingen:

 • Directeuren en managers in de zorg kunnen bij Leyden Academy terecht voor de executive leergang Veroudering en Gezondheidszorg, een inhoudelijke opleiding gericht op goede zorg voor oudere mensen. Op 9 januari 2020 is alweer de tiende jaargang van deze opleiding van start gegaan.
 • Hoe word je vitaal en betekenisvol oud? Op dinsdag 10 maart 2020 is een nieuwe editie van start gegaan van onze collegereeks. Als gevolg van de coronamaatregelen worden de resterende colleges later in 2020 gepland.
 • In mei 2020 gaat een serie van zes gratis webinars van start over Covid-19 in de langdurige zorg, in samenwerking met o.a. het LUMC en Boerhaave Nascholing.
 • In het najaar van 2019 vond de eerste editie plaats van de acht weken durende cursus Start-up Plus: een gratis, op maat gemaakt leertraject waar vijftigplussers de basis leren om hun idee om te zetten in een bedrijf.
 • In het kader van het project Leefplezierplan voor de zorg is eind 2019 de gratis educatieve videoreeks Liefdevolle zorg in de praktijk beschikbaar gesteld. Voor trainers en coaches in de zorg die medewerkers willen opleiden in het werken met het Leefplezierplan, ontwikkelden we de Train-de-trainer Leefplezierplan voor de zorg.
 • In samenwerking met TU Delft en de Universiteit van Kopenhagen ontwikkelden we de Engelstalige massive online open course (MOOC) Healthy Ageing in 6 Steps, die inmiddels door meer dan 10.000 cursisten is gevolgd. Ook is er een Nederlandse variant van deze gratis online cursus Gezond ouder worden in 6 stappen.
 • Benieuwd wat u zelf kunt doen om van de pillen af te komen? Bekijk de online mini cursus Ontpillen, in de vorm van elf nieuwsbrieven.
 • Getalenteerde studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen brengen we bijeen in de exclusieve Young Excellence Class. Dit dispuut komt om iedere maand bij elkaar om te discussiëren over ouderengeneeskunde.
 • Samen met de faculteit Biologie en Archeologie van Universiteit Leiden en het LUMC participeert Leyden Academy in de minor Human Evolution, waarin studenten leren hoe kennis over onze evolutionaire geschiedenis kan helpen om verouderingsziekten beter te begrijpen en bestrijden.
 • Leyden Academy ontwikkelde een uniek, officieel erkend eenjarig master-programma Vitality and Ageing, met als doel pioniers op te leiden in de zorg voor oudere mensen. Na zeven jaargangen onder de hoede van Leyden Academy wordt de master als initiële opleiding door het LUMC aangeboden.
 • Van april tot en met juni 2020 2020 organiseren we voor masterstudenten de Honours Class Innovating Health and Well-being through Entrepreneurship, in samenwerking met Universiteit Leiden en het LUMC.
 • Docenten van Leyden Academy verzorgen diverse in company trainingen, onder meer in het kader van het project Leefplezierplan voor de zorg en het werken met het gespreksinstrument Life and Vitality Assessment.

Leyden Academy on Vitality and Ageing is een CRKBO-geregistreerde instelling. In het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Kijk voor meer informatie op de website van het CRKBO.