Onderwijs

Als onderwijsinstituut bedient Leyden Academy uiteenlopende doelgroepen, van jonge artsen tot ervaren bestuurders uit zorg en welzijn, en van scholieren tot senioren. We bieden een divers palet aan opleidingen waarbij onze wetenschappelijke staf zich gesteund weet door een internationaal en multidisciplinair netwerk van docenten.  Wij verzorgen op dit moment onder meer de volgende opleidingen:

 • Directeuren en managers in de zorg kunnen bij Leyden Academy terecht voor de executive leergang Veroudering en Gezondheidszorg, een inhoudelijke opleiding gericht op goede zorg voor oudere mensen. Op 10 januari 2019 gaat alweer de negende jaargang van deze opleiding van start.
 • Hoe word je gezond en gelukkig oud? In het voorjaar 2019 zal in Leiden de nieuwe collegereeks Vitaal verouderen van start gaan.
 • In samenwerking met TU Delft en de Universiteit van Kopenhagen ontwikkelden we de Engelstalige massive online open course (MOOC) Healthy Ageing in 6 Steps, die inmiddels door meer dan 10.000 cursisten is gevolgd. Per 1 mei 2018 is ook een Nederlandse variant van deze gratis online cursus van start gegaan: Gezond ouder worden in 6 stappen.
 • Benieuwd wat u zelf kunt doen om van de pillen af te komen? Schrijf u in voor de online mini cursus Ontpillen, handig te volgen in tien maandelijkse e-mail nieuwsbrieven. De cursus loopt tot 1 maart 2019 en stopt automatisch.
 • Op donderdag 7 februari 2019 leren we u hoe u een boeiende microlearning kunt ontwikkelen en hoe u deze kunt inzetten in uw organisatie of bij uw lessen. Microlearning is de manier om in kleine, hapklare brokken kennis over te dragen.
 • In samenwerking met Hogeschool Leiden bieden we op vrijdag 29 maart en vrijdag 17 mei 2019 de cursus Succesvolle interventies voor vitale ouderen aan, gericht op fysio-, ergo- en oefentherapeuten.
 • In het najaar 2019 gaat Silver Starters, een educatief startup programma van acht weken voor 50-plussers, van start.
 • Na een succesvolle editie vorig jaar in Heidelberg, organiseren we in augustus 2018 in Leiden de EIT Health Summer School Healthy Living & Happy Ageing voor ambitieuze en nieuwsgierige master en PhD studenten.
 • Binnen het EIT Health Executive Education-programma zijn we betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van diverse opleidingen, zoals de najaarscursus 'Wellbeing of Seniors' in Leiden (2016) en de opvolger '(Her)ontdek uw oudere cliënt' die in 2017 zowel in het Nederlands als in het Engels is aangeboden.
 • Getalenteerde studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen brengen we bijeen in de exclusieve Young Excellence Class. Dit dispuut komt om de maand bij elkaar om te discussiëren over ouderengeneeskunde.
 • Samen met de faculteit Biologie en Archeologie van Universiteit Leiden en het LUMC participeert Leyden Academy in de minor Human Evolution, waarin studenten leren hoe kennis over onze evolutionaire geschiedenis kan helpen om verouderingsziekten beter te begrijpen en bestrijden.
 • Leyden Academy ontwikkelde een uniek, officieel erkend eenjarig master-programma Vitality and Ageing, met als doel pioniers op te leiden in de zorg voor oudere mensen. Na zeven jaargangen onder de hoede van Leyden Academy wordt de master sinds collegejaar 2016-2017 als initiële opleiding aangeboden door het LUMC.
 • Docenten van Leyden Academy verzorgen diverse in company trainingen, onder meer in het kader van het project Leefplezierplan voor de zorg en het werken met het gespreksinstrument Life and Vitality Assessment.
 • Leyden Academy organiseert ten slotte met enige regelmaat publieke lezingen over onderwerpen gerelateerd aan veroudering en vitaliteit.

Leyden Academy on Vitality and Ageing is een CRKBO-geregistreerde instelling. In het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Kijk voor meer informatie op de website van het CRKBO.