Frans van der Ouderaa

Frans werkte na zijn academische opleiding in Leiden en Nijmegen als biochemicus in foods research bij Unilever Research Vlaardingen. Daarna had hij bij Unilever R&D Port Sunlight diverse management functies in personal products research. In 1995 werd hij lid van het bestuur van Unilever’s Colworth Laboratorium (in Sharnbrook, Verenigd Koninkrijk) met de verantwoordelijkheid voor bioscience. In de periode 2000-2001 was hij de R&D VP van Unilever’s Diagnostics Company Unipath. En van 2000-2008 was Frans VP corporate research en lid van de Physiological Systems and Clinical Science Board van de Medical Research Council.

Na zijn pensionering werd Frans in 2009 Director for Business Development voor het Netherlands Consortium for Healthy Ageing.

Van 2011-2016 was Frans als Chief Scientific Officer verbonden aan Leyden Academy en in 2015 werd hij ook aangesteld als senior onderzoeker bij de afdeling gerontologie en geriatrie van het LUMC. Verder was hij in 2016 verantwoordelijk voor de strategie voor Executive Education van EIT Health. Vanaf 2018 is Frans betrokken bij de conceptie van DuSRA-VOILA, het grootste samenwerkingsverband van experts op het gebied van veroudering in Nederland waar Leyden Academy ook deel van uit maakt. Frans is binnen het consortium de liaison tussen de partners en de verspreiding van inzichten.

Klik hier om een interview met Frans over DuSRA-VOILA en vitaal oud worden te lezen.

Contact
Telefoon: 071-5240962
E-mail