Silver Starters: van idee naar eigen bedrijf

Silver Starters is een gratis leerprogramma waar vijftigplussers middels online leren en coaching door experts de basis leren om hun idee om te zetten in een eigen bedrijf. Met dit programma willen Leyden Academy en Aegon vijftigplussers helpen hun dromen waar te maken. Je bent immers nooit te oud om te ondernemen!

Online leren en coaching
Op 14 januari 2021 start de eerste van in totaal acht online modules. Voorkennis is hierbij niet noodzakelijk. Je leert in eigen tempo, en alleen datgene wat je wilt leren. De studiebelasting zal ongeveer zestien uur per module zijn. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer klantbehoeften en -wensen, verdienmodellen, marketing en prototyping. Een belangrijke en zeer gewaardeerde rol is er gedurende de cursus voor de begeleiding door experts. De coaching is ingericht op de wensen van de deelnemers en aangepast aan hun persoonlijke kennisniveau en ervaring, en kan variëren van innovaties en bedrijfsprocessen tot marktonderzoek en financiën, etc. Het programma zal op 25 maart 2021 worden afgerond met een grote finale voor een prominente jury van ondernemers.
Klik hier voor de brochure met meer informatie over het programma en het team.

Grote kans van slagen
Veel mensen lopen rond met het idee om ooit nog voor zichzelf te beginnen, tijdens of na hun pensionering, maar kunnen een zetje gebruiken om dit daadwerkelijk te doen. “Toch denkt men bij het woord ‘start-up’ aan jonge mensen die vanuit hun studentenkamer tussen pizzadozen een bedrijf starten. Terwijl uit onderzoek blijkt dat vijftigplussers die een eigen bedrijf beginnen een twee- tot driemaal grotere kans van slagen hebben dankzij hun ervaring, expertise en netwerk. We moeten hen niet alleen meer kansen bieden op de arbeidsmarkt, maar ook ondersteunen bij het opzetten van een eigen bedrijf.”, aldus programmaleider dr. Jolanda Lindenberg.

Succesvolle pilot
In 2019 hebben we met succes een pilotprogramma uitgevoerd, onder de toenmalige naam Start-up Plus. De feedback was hartverwarmend en positief. Een van de deelnemers Eveline Eijkelkamp omschreef het als volgt: “Wat een enthousiaste en gemotiveerde mensen, zowel deelnemers als organisatoren en coaches. Zoveel bevlogenheid, passie, uitwisseling van kennis, ervaring en ideeën. Ik ben ontzettend dankbaar voor deze geweldige kans.”

Registratie en informatie
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor het gratis leerprogramma Silver Starters. Toelating wordt bepaald op basis van uw motivatie. Aanmelden via het registratieformulier op de website kan tot vlak voor de cursus maar aanmeldingen voor 20 december 2020 hebben voorrang. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ineke Vlek: 06-22454203, netherlands@silverstarters.org.

Het programma is ontwikkeld door Leyden Academy, Medical University Lodz, University of Naples Federico II, Instituto Pedro Nunes en Aegon en wordt ondersteund door EIT Health, een Europees consortium gericht op bevordering van ondernemerschap en innovatie op het gebied van gezond leven en vitaal ouder worden.

Archief 2020Archief
2024
2023
2022
2021
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009