Samenwerking Leyden Academy en EasyCare Academy voor ondersteuning zorgverleners

 

De ondersteuning van zorgverleners, zowel van professionals als mantelzorgers, is van onschatbare waarde voor de gezondheid, onafhankelijkheid en het welzijn van ouderen over de hele wereld. Hoe kunnen we hen helpen bij het uitvoeren van hun belangrijke en uitdagende rol? Start-up EasyCare Academy ontwikkelt online cursussen, assessments en hulpmiddelen om zorgverleners wereldwijd te ondersteunen. Met plezier kondigen we de samenwerking aan tussen EasyCare Academy en Leyden Academy over Vitality and Ageing, waarbij de laatste expertise en advies inbrengt. De eerste cursus, The Basis of Caregiving, komt in januari 2018 beschikbaar. De online cursussen, die in meerdere talen worden aangeboden, zijn bedoeld voor zowel professionals in profit- en non-profitorganisaties als voor mantelzorgers die inspelen op de behoeften van ouderen.

Over EasyCare Academy
EasyCare Academy is een maatschappelijke onderneming, gebaseerd op 28 jaar ervaring in meer dan 30 landen, die zich richt op het ondersteunen van persoonlijke zorg voor oudere mensen. Het digitale platform van EasyCare Academy, gevalideerd door meer dan 90 wetenschappelijke publicaties, beoordeelt biologische, sociale, psychologische en ecologische domeinen om op individueel niveau zorgplannen te bepalen die worden afgestemd op lokale bronnen. Respond 4.0, de gestandaardiseerde assessment tool van EasyCare Academy, maakt het mogelijk om de gezondheid, onafhankelijkheid en het welzijn van ouderen in kaart te brengen en individuele zorgplannen op te stellen. Kijk voor meer informatie op de website van EasyCare Academy.

In deze video interviewt Marieke van der Waal, directeur van Leyden Academy on Vitality and Ageing, mede-oprichter Ian Philps:

Structurele samenwerking
Leyden Academy en EasyCare Academy delen dezelfde missie om de kwaliteit van leven van oudere mensen te verbeteren en hebben de ambitie uitgesproken voor een samenwerking voor de lange termijn. De volgende Leyden Academy-stafleden zullen in deze eerste fase expertise en advies leveren:

  • Joris Slaets, hoogleraar ouderengeneeskunde en directeur van Leyden Academy, is inhoudelijk expert en bewaakt de kwaliteit van de content;
  • Marie-Louise Kok, digital learning specialist, adviseert over de digitale leeromgeving en richtlijnen voor ontwikkeling van digitale (video) content.

Bezoek voor meer informatie de website van EasyCare Academy of neem contact op met Marie-Louise Kok.

Archief 2017Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009