Ontpillen met dr. David

Pil-BloeddrukMiljoenen Nederlanders slikken dagelijks medicijnen tegen onder meer hoge bloeddruk, hoog cholesterol, depressie, slapeloosheid, brandend maagzuur, gewrichtsklachten, botontkalking en diabetes. Aandoeningen die we vaak 'verouderingsziekten' noemen, maar die in hoge mate door onze manier van leven worden veroorzaakt. Wij kunnen veel gezonder oud worden, met minder pillen en vervelende bijwerkingen. Dit is het uitgangspunt van de rubriek 'Ontpillen met dr. David' in Zin magazine.

Effect medicijnen en leefstijl
In Zin magazine zet dr. David van Bodegom elke maand uiteen wat u zelf aan de meest voorkomende verouderingsziekten kunt doen. Met een gedegen wetenschappelijke vergelijking van de effecten van medicijnen ten opzichte van verschillende leefstijlaanpassingen. Helpt puzzelen tegen dementie? En wandelen tegen een beroerte? Kun je met minder koffie je bloeddruk verlagen? Er zijn veel mythes om door te prikken, en tegelijk kan er met kleine slimme aanpassingen vaak veel gezondheidswinst worden behaald.

In elke editie geeft Van Bodegom enkele onconventionele, praktische tips om die gezonde leefstijl duurzaam in uw dagelijkse routine in te passen. Deze tips zijn gebaseerd op de bestseller Oud worden in de praktijk. Laat de omgeving het werk doen die hij in 2015 samen met professor Rudi Westendorp schreef.

Achtergronden
De serie ‘Ontpillen’ is interessant voor iedereen die het dagelijks innemen van een handvol medicijnen zo lang mogelijk wil uitstellen, en uiteraard ook voor iedereen die vanaf vandaag minder pillen wil slikken. Raadpleeg in het laatste geval altijd eerst uw huisarts, voordat u uw medicatie aanpast.

Hieronder vindt u de onderwerpen die in Zin magazine aan bod komen. Na verschijning voegen we een link toe met meer achtergrondinformatie en verantwoording: