Silver Starters: gratis leerprogramma voor ondernemende vijftigplussers

Vijftigplussers zijn een snel groeiende groep startende ondernemers. Toch zijn er vrijwel geen startup-programma’s gericht op die doelgroep. Leyden Academy on Vitality and Ageing en Aegon organiseren daarom van 15 februari tot en met 7 juni 2022 Silver Starters, een gratis leerprogramma voor vijftigplussers die een eigen bedrijf willen opzetten. Eerdere edities hebben laten zien dat het programma de deelnemers niet alleen verder brengt in hun ondernemerschap, maar ook bijdraagt aan hun zelfvertrouwen.

“Het voordeel van deze cursus is dat het online is en dat je het in je eigen tempo kunt doen. Deze cursus is een van de beste die ik heb gedaan.” – Han (83 jaar)

Van klantbehoeften tot marketing
In zestien weken leren de deelnemers de denkwijze en vaardigheden die nodig zijn om te onderzoeken of hun idee om een eigen bedrijf te beginnen levensvatbaar is. In een persoonlijk online leertraject krijgen de deelnemers inzicht in klantbehoeften en -wensen, verdienmodellen, marketing en prototyping. Met ondersteuning van coaches en experts werken ze naar zelfstandig ondernemerschap toe. Uit onderzoek blijkt dat vijftigplussers die een eigen bedrijf beginnen, twee- tot driemaal succesvoller zijn dan dertigers. Klik hier voor de brochure.

“Door Silver Starters realiseer ik me dat ik me in eerste instantie vooral moet richten op het probleem van de klant en niet op mijn oplossing!” – Marian (60 jaar)

Maatschappelijke winst
Het programma geeft deelnemers handvatten om hun idee onder de loep te nemen, indien wenselijk aan te passen en om te zetten in een eigen bedrijf. “Daarnaast zien we ook maatschappelijke winst; zo voelen deelnemers zich actiever, zijn ze beter voorbereid op hun toekomst en neemt hun zelfvertrouwen toe”, aldus onderzoeker dr. Jolanda Lindenberg van Leyden Academy. Benieuwd naar het onderzoek naar de impact op het welzijn van ouderen die begin dit jaar deelnamen aan Silver Starters? Klik dan hier!

“Wat een enthousiaste en gemotiveerde mensen. Zoveel bevlogenheid, passie, uitwisseling van kennis, ervaring en ideeën. Ik ben ontzettend dankbaar voor deze geweldige kans.” – Eveline (50 jaar)

Inschrijving geopend
De editie van Silver Starters die op 15 februari 2022 van start gaat, biedt ruimte aan maximaal honderd deelnemers. Meer informatie over het programma en inschrijving is te vinden op de website, of u kunt zich middels onderstaand formulier inschrijven.  Archief 2021  Archief
  2024
  2023
  2022
  2020
  2019
  2018
  2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011
  2010
  2009