Openbare lezing Aubrey de Grey

De openbare lezing over levensverwachting georganiseerd door de Leyden Academy on Vitality and Ageing op 11 oktober 2011 heeft heel wat stof doen opwaaien in de media.
Prof. dr. Rudi Westendorp belichtte op welke manier demografische en medisch-technologische veranderingen de toenemende levensverwachting hebben gevoed. Demografische data tonen aan dat kinderen die nu worden geboren, gemiddeld 100 jaar oud worden.
Gebaseerd op zijn expertise in de biomedische technologie, zette dr. Aubrey de Grey zijn revolutionaire opinie uiteen. Door het adresseren van de onderliggende mechanismes van ouderdom, zoals veranderingen in mitochondriale mutaties, het nucleaire DNA, ophoping van beschadigde moleculen, celverlies en cellulaire veroudering, zullen we in staat zijn om onze levensduur drastisch te verlengen. Sterker nog, De Grey is van mening dat de eerste mens die de respectabele leeftijd van 1000 jaar gaat behalen nú al onder ons is. De lezing trok tweehonderd belangstellenden en het onderwerp levensverwachting is uitgebreid aan bod gekomen in de media. Zie onderstaand enkele links.

De Volkskrant
Nu.nl
– Tv-fragment met Prof. dr. Rudi Westendorp en Aubrey de Grey bij De Wereld Draait Door
– Radio-fragment met Prof. dr. Rudi Westendorp bij Evers staat op, radio 538
– David van Bodegom bij Tijd voor Max, omroep Max
– Verslag van de avond door Elmar Veerman op Wetenschap24

De PowerPoint presentaties van prof. dr. Rudi Westendorp is hier te downloaden, klik voor de presentatie van dr. Aubrey de Grey op deze link.