15 mei open dag Vitality Club Leiden Noord

Samen sporten als sleutel voor een gezond en energiek leven

Dagelijks bewegen is gezond en het geeft ritme en structuur aan de dag. Maar hoe houd je het vol? Het recept van de Vitality Club is samen sporten en elkaar coachen. In Leiden Noord is sinds oktober 2016 elke doordeweekse dag een groepje ouderen actief in de buitenlucht. Zij nodigen buurtgenoten van harte uit om mee te doen tijdens de open dag op maandagochtend 15 mei a.s.

Word fit en maak vrienden
Elke maandag- tot en met vrijdagochtend wordt er van 09.00 tot 10.00 uur gesport in het park rondom Theehuis Noord (Joop Vervoornpad 1, Leiden). Een wisselende groep ouderen doet diverse oefeningen, op ieders eigen niveau, onder begeleiding van een leeftijdsgenoot (een ‘peer coach’). Het doel: fitter worden en nieuwe mensen ontmoeten. Iedereen is welkom en de kosten bedragen slechts 1 euro per week, ongeacht het aantal keer in de week dat je aanwezig bent. Naderhand is er de mogelijkheid om samen gezellig koffie of thee te drinken. De Vitality Club is een initiatief van kennisinstituut Leyden Academy on Vitality and Ageing, dat onderzoek doet naar gezond oud worden en ouderen wil helpen om beweging in hun dagelijkse routine te integreren.

René (56 jaar):”Sporten zat niet in mijn systeem, maar nu ik eenmaal de stap heb genomen vind ik het een goed en gezellig begin van de dag.”

Open dag en lezing op 15 mei
Gedurende de wintermaanden heeft een kleine groep ouderen trouw gesport. Nu de lente aanbreekt, nodigen ze graag meer mensen uit om de positieve effecten van het dagelijks samen bewegen te ervaren. Benieuwd naar uw biologische leeftijd? Middels een korte fittest kunnen wij dat voor u meten, en bovendien tips geven hoe u dit kunt verbeteren. Op maandag 15 mei a.s. wordt daarom een speciale editie van de Vitality Club georganiseerd: na de gezamenlijke oefeningen en de vrijwillige fitheidstest van 09.00 tot 10.00 uur staat er een ontbijtje voor u klaar in Theehuis Noord, waarbij arts en verouderingswetenschapper David van Bodegom van Leyden Academy een lezing zal verzorgen over gezond oud worden en het belang van (samen) bewegen. Deelname is gratis en geheel vrijblijvend. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op www.vitality-club.nl.

Klik hier voor de aankondiging.

Archief 2017Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009