Start executive leergang ‘Goed leven, goede zorg voor ouderen’


Evenementgegevens

  • Datum: -
  • Locatie: Poortgebouw Zuid
  • Rijnsburgerweg 10
    2333 AA Leiden

Hoe ziet goede zorg voor ouderen er eigenlijk uit, nu en in de toekomst? Die vraag is niet eenduidig te beantwoorden. Een familielid zal anders naar kwaliteit kijken dan een zorginkoper, en een verzorgende weer anders dan een toezichthouder. En wat vindt de groeiende groep ouderen zelf? Er vindt in de ouderenzorg een verschuiving plaats naar persoonsgerichte zorg, met oog voor welbevinden en leefplezier naast ziekte en verlies. Hoe navigeert u als bestuurder tussen die diverse en soms tegenstrijdige belangen en verwachtingen? Hoe formuleert u uw visie en beleid in een voortdurend veranderende context? Welke waarden geven u houvast, wat geeft u bezieling in uw werk?

“Een mooie verbredende blik op ouderenzorg en oud worden. Topsprekers die over alle facetten van ouderdom zorgen voor reflectie en verdieping. Een aanrader voor iedere bestuurder.”– Lia de Jongh, voorzitter Raad van Bestuur Topaz (deelnemer 2023)

Als deze vragen u aanspreken en u op zoek bent naar inhoudelijke verdieping en uitwisseling op het gebied van betekenisvol langer leven en goede zorg voor ouderen, dan is de executive leergang ‘Goed leven, goede zorg voor ouderen’ iets voor u. De leergang reikt handvatten aan vanuit wetenschap en praktijk om beter in te spelen op de wensen en verlangens van ouderen zelf. Het is een gevarieerd programma met colleges van topdocenten, met volop ruimte voor bespiegeling en discussie, met bijzondere ontmoetingen met ouderen en met een werkbezoek en internationale studiereis.

“De leergang is precies wat ik zocht, een verrijking als bestuurder, een leergang die aandacht geeft aan het brede en mooie werkveld van de ouderenzorg.”– Camiel Hoek, directeur-bestuurder Park Zuiderhout (deelnemer 2023)

De leergang is bij uitstek geschikt voor inhoudelijk gedreven bestuurders en directeuren zorg die kennis willen nemen van en willen reflecteren op de laatste inzichten over goede zorg voor ouderen. Daarnaast staat de leergang open voor leidinggevenden bij zorgverzekeraars, overheidsinstellingen en toezichthouders die zich met vraagstukken rond de zorg voor ouderen geconfronteerd zien.

Deze leergang heeft mij vernieuwende en eigentijdse inzichten gebracht, ondanks dat ik al heel wat jaren meeloop in dit werkveld. Het geeft veel inspiratie om er mee aan de slag te gaan!” – Monique Janus, directeur Zorg Laverhof (deelnemer 2022)

Lees voor meer informatie de brochure 2024 of klik hier voor het programmapraktische informatie en ervaringen van oud-deelnemers. Op donderdag 18 januari 2024 gaat de dertiende jaargang van deze opleiding van start. Heeft u interesse in deze of een volgende editie, stuur dan een e-mail naar Ellen Plasmeijer. Overweegt u met meerdere collega’s deel te nemen aan de executive leergang? Wellicht is een incompany variant dan iets voor u.