Een nieuwe generatie ouderen langer thuis


Evenementgegevens

  • Datum: -
  • Locatie: ’s-Hertogenbosch


We worden steeds ouder en blijven het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen in onze eigen leefomgeving. Professionals uit diverse werkvelden én ouderen zelf werken steeds meer samen om dit mogelijk te maken. Hoe doen we dat in een veranderende samenleving en met een groeiende, heel diverse groep ouderen? Hoe organiseren we een passend hulp- en ondersteuningsaanbod voor als de kwetsbaarheid toeneemt? Hoe zorgen we ervoor dat mantelzorgers het volhouden? Wat kunnen we leren van verbindende initiatieven vanuit zorg, ondersteuning, wonen, cultuur, welzijn en ouderen zelf?

Tijdens de landelijke conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen langer thuis’ op dinsdag 13 juni 2023 delen professionals, ouderen, vrijwilligers, beleidsmakers en onderzoekers uit het hele land hun kennis, ervaringen en leerpunten rond deze urgente vragen.

Leyden Academy is kennispartner van deze toonaangevende jaarlijkse conferentie. Ook dit jaar is weer een boeiend programma samengesteld dat de volle breedte bestrijkt van vitaal en betekenisvol ouder worden in Nederland. Het plenaire ochtendprogramma heeft als dagvoorzitter Pauline Meurs, emeritus hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg en staat in het teken van pionieren op divers gebied; waaronder een leven lang ontwikkelen, zorg en welzijn, werk en pensioen, menswaardigheid. In het middagprogramma zijn er in drie rondes diverse workshops te volgen over onder meer ouder worden met laaggeletterdheid, verminderen van eenzaamheid vanuit positieve gezondheid, de kracht van kunst, cultuursensitieve zorg, dementie en diversiteit.

De sessies die Leyden Academy verzorgt kun je hier bekijken.

Bezoek voor meer informatie en inschrijving de conferentie website.

Archief 2023Archief
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2024