Zorgweek op verhalenplatform Wij & corona

Komende week, van maandag 16 t/m vrijdag 20 november 2020, staat ons verhalenplatform Wij & corona geheel in het teken van de ouderenzorg. In deze ‘zorgweek’ publiceren we de verhalen van oudere mensen die in het verpleeghuis wonen of thuiszorg ontvangen, van hun familie en mantelzorgers en van alle mensen die voor ouderen zorgen. We zijn benieuwd naar hun ervaringen in de tweede coronagolf.

Waarom een ‘zorgweek’?
Het is weer spannend in de verpleeghuizen en in de thuiszorg. Zorgmedewerkers, nog uitgeput van de eerste coronapiek, moeten weer vol aan de bak. Collega’s vallen uit, waardoor de druk op de bezetting groeit. Bewoners worden ziek of zitten uit voorzorg in hun kamer. Soms springen familieleden bij om de zorg op peil te houden. Maar waar eerst nog werd geapplaudisseerd voor de mensen in de zorg, blijft het nu relatief stil. Reden voor ons om de verhalen van de mensen in de ouderenzorg op te halen en het podium te geven dat ze verdienen. Volgende week publiceren we elke dag diverse verhalen: van bewoners en familieleden, verpleegkundigen en verzorgenden, zorgbestuurders en leerlingen.

Wij & corona in de tweede golf
Eind maart 2020 zijn we samen met stichting GetOud gestart met Wij & corona, als podium voor senioren om hun verhaal te vertellen en elkaar troost en inspiratie te bieden. Inmiddels telt het platform meer dan 250 persoonlijke verhalen: vooral van ouderen zelf, maar ook van familie en mensen die voor ouderen zorgen. Sinds de afkondiging van de ‘gedeeltelijke lockdown’ in oktober hebben we onze inspanningen geïntensiveerd. Zo kunt u deze week lezen hoe Albertina, Aad, Ouafae, Cilia, Ron, Margaretha, Bianca, Sylvia, Henry en Gerda deze tijd beleven.

Deel uw eigen verhaal!
Bent u een oudere persoon die zorg ontvangt of zorgt u zelf voor iemand? Werkt u in de thuiszorg of in het verpleeghuis en zou u bereid zijn om uw ervaringen in coronatijd te delen? Ga dan naar de website en we zien uw bijdrage heel graag tegemoet. Heeft u vragen, neem dan gerust contact op met Niels Bartels.

Wij & corona wordt mede mogelijk gemaakt door Jo Visser fonds, stichting RCOAK, fonds Sluyterman van Loo en Fonds 1818.

Archief 2020Archief
2024
2023
2022
2021
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009