Word jij onze nieuwe senior communicatie en PR?

Als kennisinstituut zet Leyden Academy wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en ontwikkeling in om invulling te geven aan haar missie: het verbeteren van de kwaliteit van leven van oudere mensen door het scheppen van kansen voor een vitaal en betekenisvol leven, hecht verbonden binnen de samenleving. Hierbij is het perspectief van de oudere persoon zelf altijd leidend. Onze onderzoekers benaderen vraagstukken multidisciplinair en combineren hierbij biologische, sociologische, antropologische, creatieve, psychologische, economische en/of medische invalshoeken. We vinden het belangrijk dat de kennis die we opdoen, zijn weg vindt naar beleidsmakers, zorgverleners en het grote publiek om zo de kwaliteit van leven van oudere mensen te verbeteren.

We zijn op zoek naar een ervaren en gedreven senior Communicatie en PR om ons team te versterken. In deze rol ben je verantwoordelijk voor strategie, ontwikkeling, uitvoering en beheer van communicatie- en PR-initiatieven. Onderdeel daarvan is het proactief inspelen op en een visie hebben op de uitdagingen in de wetenschapscommunicatie en journalistiek. Je speelt een cruciale rol in het bevorderen van de zichtbaarheid en impact van Leyden Academy en draagt bij aan het vergroten van het bewustzijn en begrip rondom vitaliteit en veroudering.

Senior communicatie en PR
een hands-on strateeg met vernieuwende ideeën en een vlotte pen
Locatie: Leiden
Aanstelling: 32-36 uur per week

Gewenst profiel
Je geeft leiding aan een klein communicatieteam en weet je eigentijdse visie op wetenschapscommunicatie en journalistiek te vertalen in strategieën om onze doelgroepen te bereiken. Je bent nieuwsgierig, leergierig, creatief en in staat om kritische vragen te stellen. Je vindt het fijn om in een kleine platte organisatie (25-30 medewerkers) te werken waar jij op jouw terrein aan de knoppen zit en het verschil kunt maken. Je schakelt moeiteloos tussen werkzaamheden op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je schrikt niet van een volle werkagenda met vele uiteenlopende werkzaamheden, zoals het ontwikkelen van een communicatiebeleid, het schakelen met de pers, beheer van social media en het adviseren van collega’s. Je bent open en een echte teamspeler, geïnteresseerd in de doelgroep waar de organisatie haar bestaansrecht aan ontleent.

Verdere competenties
Analytisch, flexibel, gestructureerd, initiatiefrijk, proactief, snel schakelen, strategisch, stressbestendig, tactisch.

Werkzaamheden

 • Ontwikkelen en uitvoeren van communicatiestrategie om de doelstelling van Leyden Academy te ondersteunen.
 • Onderhouden en uitbouwen van sterke relaties met relevante mediakanalen en journalisten om de aanwezigheid van Leyden Academy in de media te versterken (zowel B2B als B2C).
 • Proactief creëren en distribueren van persberichten, opiniestukken en andere mediaberichten om de zichtbaarheid van Leyden Academy te vergroten.
 • Jij bent mede verantwoordelijk voor alle PR- en communicatiematerialen en werkt mee aan evenementen.
 • Samen met collega’s ontwikkelen en uitvoeren van communicatie en PR-campagnes met maatschappelijke impact om projecten en onderzoeken onder de aandacht te brengen.
 • Bijdragen aan succesvolle werving voor onze opleidingen en cursussen.
 • Klankbord en adviseur voor managementteam en senior onderzoekers, en hen coachen bij media-optredens.

Wat vragen we van jou?

 • Hbo/Wo-geschoold in communicatie, marketing of een gerelateerd vakgebied.
 • Aantoonbare ervaring in communicatie, PR en/of mediarelaties, bij voorkeur in de gezondheids- of wetenschapssector.
 • Bewezen trackrecord in het ontwikkelen, uitvoeren en meten van communicatie- en PR-campagnes.
 • Sterke netwerkvaardigheden en het vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden met mediacontacten.
 • Uitstekende schriftelijke communicatievaardigheden, in zowel Nederlands als Engels, om ingewikkelde materie toegankelijk te maken.
 • Je begrijpt de waarde van diverse communicatiemiddelen en hebt daarop een heldere visie.
 • Projectmanagement skills en ervaring in briefen en aansturen van content creators.
 • Ervaring met het beheren van websites en sociale media-accounts en campagnes.

Wat bieden wij
Word je enthousiast over de kans om impact te maken in de samenleving? Dan nodigen we je uit om te solliciteren. Leyden Academy biedt een dynamische, collegiale, maatschappelijk georiënteerde en inhoud gedreven werkomgeving waarin je de ruimte krijgt om je ideeën te delen en jezelf verder te ontwikkelen. Het aantal uur van de aanstelling is bespreekbaar (32-36 uur) en hybride werken is mogelijk, met een salariëring van € 4.952,- tot maximaal € 6.337,- (op basis van 40 uur). Daarnaast zijn er goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), pensioen, opleidingsfaciliteiten en een flexibel feestdagenbeleid. Wij bieden een jaarcontract met de intentie tot het omzetten in een vast contract.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over de functie en de procedure kun je contact opnemen met Jolanda Lindenberg (lindenberg@leydenacademy.nl). Je motivatie en cv (in PDF) kun je voor 11 september 2023 mailen aan onze HR-medewerker Ellen Plasmeijer (hr@leydenacademy.nl).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Archief 2023Archief
2024
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009