Veelzijdig aanbod congressen ouderenzorg in najaar 2021

Het najaar is traditioneel een periode met veel grote congressen en conferenties. Dit biedt uitgelezen mogelijkheden om uw vakkennis op peil te houden, u te laten inspireren door de laatste ontwikkelingen en innovaties, en vakgenoten te ontmoeten. Ook in het najaar van 2021 staan er diverse interessante evenementen op stapel, vaak eindelijk ook weer fysiek op locatie. We zetten er graag enkele voor u op een rij.

Regiocongressen Waardigheid en trots
15 november t/m 6 december, diverse locaties en online
Samen werken aan steeds betere verpleeghuiszorg: dat is de kern van het jaarlijkse congres van Waardigheid en trots. In het najaar van 2021 worden dit keer maar liefst vier regiocongressen georganiseerd. Leyden Academy levert een bijdrage aan de eerste en laatste in de reeks. Zo vindt op maandag 15 november a.s. in NBC Nieuwegein een congres plaats met als thema ‘persoonsgerichte zorg’. Josanne Huijg verzorgt er een sessie over leefplezier in de verpleeghuiszorg, in samenwerking met ZZG Zorggroep en ActiVite. Het afsluitende congres op 6 december in Den Bosch heeft als thema ‘toekomst verpleeghuiszorg’. Tineke Abma neemt deel aan een talkshow over dit onderwerp, samen met Jolanda Buwalda (bestuurder Omring), Jan Megens (directeur zorgkantoor Menzis) en Gonny de Vries (Raad van Ouderen). Er wordt ook een inspirerend online programma georganiseerd. Bezoek voor meer informatie en inschrijving de congres website.
(UPDATE 15-11-21: i.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen zijn deze congressen omgezet naar uitsluitend online)

Conferentie Een nieuwe generatie ouderen langer thuis
24 november, NBC Nieuwegein
Leyden Academy is kennispartner van deze toonaangevende jaarlijkse conferentie. Ook dit jaar is weer een boeiend programma samengesteld dat de volle breedte bestrijkt van vitaal en betekenisvol ouder worden in Nederland. In het plenaire ochtendprogramma komen sprekers aan het woord als Andrea Maier (Centre for Healthy Longevity, Singapore), Pieter Hilhorst (Raad voor Volksgezondheid en Samenleving) en Tineke Abma over de grote en groeiende diversiteit onder ouderen. In het middagprogramma zijn er in drie rondes tientallen sessies te volgen over onder meer leefplezier in de ouderenzorg, intergenerationele ontmoetingen, ouderen met een migratie achtergrond en de waarde van kunst in de zorg. Bezoek voor meer informatie en inschrijving de conferentie website. (UPDATE 15-11-21: i.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen is deze conferentie uitgesteld naar woensdag 15 juni 2022)

Congres Ouderenzorg op de juiste plek
30 november, hotel Van der Valk Houten
Zorgvisie organiseert het congres ‘Ouderenzorg op de juiste plek’ over de grote uitdagingen voor een houdbare ouderenzorg. Met onder meer een keynote speech van Tineke Abma over houdbare ouderenzorg in internationaal perspectief, mede naar aanleiding van de landenvergelijking waar Leyden Academy eerder dit jaar een bijdrage aan leverde. Overige sprekers zijn o.a. verpleegkundige en student Teun Toebes, hoogleraar Patrick Jeurissen, bestuurders Marcel van Woensel (Van Neynsel), Kina Koster (Cicero Zorggroep), Jantine Wildschut (Lelie zorggroep) en Gea Sijpkes (Humanitas Deventer). Bezoek voor meer informatie en inschrijving de congres website.

Bekijk onze agenda voor meer interessante bijeenkomsten en cursusdata.

Archief 2021Archief
2024
2023
2022
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009