Uitreiking 1e Leyds Lintje aan ambassadeur DansPark

Vanmiddag heeft José Elshof (80 jaar) het eerste Leydse Lintje ontvangen voor haar inzet om dans voor mensen met een bewegingsuitdaging zoals Parkinson en MS te stimuleren. José is ervaringsdeskundige en heeft, samen met Leyden Academy on Vitality and Ageing, DansPark in Leiden mede mogelijk gemaakt.

DansPark
Sinds 2017 wordt iedere woensdag van 10.30 tot 11.30 uur de collegezaal van Leyden Academy omgetoverd tot een dansvloer voor de heren en dames van DansPark (voorheen Dance for Health). Aansluitend is er gelegenheid om gezellig met elkaar na te praten onder het genot van koffie of thee. Een ontmoetingsplek vol dans, muziek en plezier. Zo werken de dansers bijna ongemerkt aan hun conditie, souplesse, houding en balans, maar geeft het hen ook verbinding, ontspanning en heel veel plezier. Door het vergroten van het lichaamsbewustzijn en het denken in mogelijkheden, wordt ook het zelfvertrouwen gesterkt, aldus Danielle Swart, initiatiefnemer van het Leydse Lintje.

“Ik kon niet bevroeden wat een positieve invloed deze dansexpressie op mij heeft. Echt fantastisch! Het heeft een positieve invloed op mijn stemming en fysiek word ik sterker. Zo kan ik beter omgaan met mijn verstoorde balans.” – danser

Waarom een Leyds Lintje
Met het Leydse Lintje willen Leyden Academy en het Jo Visser fonds hun betrokkenheid en waardering tonen voor bijzondere initiatieven op het gebied van kunst in de zorg. De uitreiking vindt plaats tijdens het eerste Arts & Health Festival dat op 21 juni plaatsvindt in het Imperium theater in Leiden. Het Leydse Lintje is ontworpen door kunstenares Charlotte Molenaar uit Driebergen-Rijssenburg. Zij ontwerpt buitengewone accessoires van wol, zijde en vintagestoffen.

Voor andere locaties en voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.danspark.org. Aanmelden voor een proefles kan via info@danspark.org. Een lidmaatschap bedraagt 40 euro per maand.

De foto is gemaakt door Henk Aschman.

Archief 2022Archief
2024
2023
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009