Training: Maak je eigen microlearning

Wat is microlearning?
Het vangen van de aandacht in leren en mediaconsumptie is tegenwoordig een van de grootste uitdagingen. Microlearning is een manier om in kleine, hapklare brokken kennis over te dragen of lesmateriaal aan te bieden. Mensen vinden het fijn dat ze niet vastzitten aan een langdurig proces en dat ze de tijd die ze aan leren besteden zelf in de hand hebben. De term microlearning wordt gebruikt in het domein van e-learning en bestaat uit relatief kleine leereenheden en kortetermijnleeractiviteiten in onderwijs en opleiding. De leereenheden (ook wel ‘nuggets’ genoemd) variëren in vorm: samenvattingen van artikelen, infographics, dia’s, quizzen, polls, video’s, links of afbeeldingen. Een leereenheid duurt daarbij maximaal vijf minuten.

Deze praktische training ‘Maak je eigen microlearning’ vond plaats op donderdag 7 februari 2019 in Leiden. Deelnemers leerden hoe ze zelf een boeiende microlearning kunnen ontwikkelen en hoe deze in te zetten in de eigen organisatie.

Bekijk hieronder de impressie van onze Engelstalige editie die we in het najaar 2018 hebben gegeven.

© Pelpina Trip

Wat zijn de onderwerpen in de training?
Naast inspirerende voorbeelden van microlearning van anderen, zijn de onderwerpen: Wat is microlearning? Hoe past u deze vorm van online leren toe voor uw organisatie of project? Hoe verhoudt microlearning zich tot diepere leerinhoud? Welk platform of kanaal hebt u nodig? Hoe ziet een curriculum ontwikkelingsplan eruit? Hoe bereikt u uw publiek en verspreidt u uw ‘learning nuggets’? Verder leert u over trends in video, hoe u een professionele video in een dag kunt maken en wat werkt op YouTube, Facebook, LinkedIn en Instagram.

Met een hands-on workshop werkt u aan het identificeren van de leerdoelen en het creëren van een learning journey. Bovendien oefent u het filmen met de smartphone en het monteren van uw eigen materiaal. Tot slot, wanneer u terug bent in uw organisatie, bieden we persoonlijke coaching en advies bij de creatie en verspreiding van uw eigen microlearningproject.

Klik hier voor het programma (pdf).

Voor wie?
Bent u werkzaam in de zorgsector? Bent u docent, opleider, trainer, coach, HRM-er, L&D-er, communicatie- of projectmanager? Wilt u experimenteren met en leren over deze innovatieve en populaire vorm van online leren? Schrijf u dan in voor een toekomstige editie!

Onze sprekers, trainers en coaches

Data en kosten
Er is nog geen datum bekend voor een volgende training. Bij voldoende animo organiseren we een nieuwe training. Locatie: Poortgebouw te Leiden, recht tegenover het centraal station.
Deelname bedraagt 325 euro (vrijgesteld van BTW) per deelnemer, inclusief koffie, thee, lunch, netwerkborrel. Verder ontvangt u exclusief toegang tot onze online leeromgeving, 1-op-1 coaching, een handboek en certificaat van deelname.

Aanmelden
Wilt u meer informatie ontvangen of heeft u interesse in een training (in-company of deelname in een groepstraining)? Neem dan contact op met Ineke Vlek via tel. 071 524 0980 of e-mail: vlek@leydenacademy.nl.