Stadstijgers veroveren Leiden

Stadslab heeft met hun project Stadstijgers een succesvol alternatief voor maatschappelijke stages ontwikkeld. Leerlingen van het Leidse Leonardo College ervaren een week lang hoe zij met hun eigen talent en kennis het verschil in hun stad kunnen maken.

Hopelijk zal deze week vol lokaal initiatief, onderwijsvernieuwing en ondernemerschap verrassende en innovatieve ideeën opleveren voor de stad. De vraagstukken waarin de Stadstijgers hun tanden zetten, komen van diverse Leidse opdrachtgevers. Zo vroeg Leyden Academy de scholieren na te denken hoe mensen in de buurt of wijk kunnen worden verleid om meer te bewegen (een vitaliteitsguerilla).

Vrijdag 23 januari a.s. zijn de eindpresentaties die ongetwijfeld veel goede initiatieven opleveren voor de diverse vraagstukken. Voor het zover is, moesten de leerlingen vandaag hun idee voor het eerst pitchen aan een Dragon’s Den in de raadzaal van Leiden. Het team dat zich richt op de vitaliteitsguerilla kwam met inspirerende ideeën. Zo denken ze met een bestaand idee van een dansend stoplichtmannetje mensen meer te kunnen laten bewegen als zij wachten voor een stoplicht. Of door het schrijven van de tekst ‘Wie staat er naast je?’ op de grond voor een stoplicht, om interactie tussen mensen te bevorderen. Of door trappen zo te pimpen dat mensen deze verkiezen boven de roltrap. Of door in het centrum van Leiden plaats te maken voor een tafeltennistafel, break-dancevloer, een kolossaal schaakbord voor levend schaken… en nog veel meer. Inspirerende ideeën in overvloed, zo dachten de dragons er ook over.

We zijn heel benieuwd of de studenten een idee kunnen uitvoeren en vrijdag de resultaten tijdens de eindpresentatie kunnen tonen.
To be continued…

Archief 2015Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2014
2013
2012
2011
2010
2009