Prachtig boek over persoonsgerichte zorg

Het Leefplezier boek is uit! Naast een schitterend beeldessay van fotograaf Janine Schrijver, staat het bomvol verhalen, praktische tips en dilemma’s. Het boek gaat over het organiseren van persoonsgerichte zorg met leefplezier voor ouderen, hun verwanten en werkplezier voor zorgverleners. Het is ook bruikbaar voor teamleiders, managers, bestuurders en beleidsmakers.

Op 10 mei aanstaande gaat zowel het boek als de film in première op het Leefpleziercongres dat plaats zal vinden bij Coöperatie VGZ in Arnhem. Op deze dag staan we samen met onder andere prof. dr. Tineke Abma en Theo van Uum stil bij Leefplezier in de breedste zin van het woord. We gaan samen in gesprek over onder andere de samenwerking met naasten, verantwoording, opleiding, het ECD maar ook over inzetten van het beeldessay als leidraad bij een gesprek over Leefplezier.

Bent u als manager of bestuurder hier graag bij? Laat het ons weten via plasmeijer@leydenacademy.nl!

“Voor kwetsbare mensen in de laatste fase van hun leven zijn welbevinden en leefplezier minstens zo belangrijk als veiligheid en goede medische zorg. In het project ‘Leefplezierplan voor de zorg’ (2017-2019), is samen met medewerkers zorg en welzijn de leefplezier-benadering ontwikkeld: een werkwijze om in de dagelijkse praktijk, structureel, op een narratieve manier (op basis van verhalen), aandacht te hebben voor de zorg en ondersteuning van bewoners en er ook op deze manier verantwoording over af te leggen. – Jan Megens, Manager Zorgkantoor Menzis en Marieke Braks, Directeur Langdurige Zorg Coöperatie VGZ

Betrokken organisaties: Zorggroep Elde Maasduinen, Azora, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, Nederlandse Zorgautoriteit, Zorginstituut Nederland, Menzis.

Archief 2022Archief
2024
2023
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009