Podcastserie ‘Mijn leven daar en hier’ toont de veerkracht van oudere migranten

Ons leven is samengesteld uit vele verschillende en deels overlappende verhalen. Verhalen van vallen en opstaan, verdriet, twijfel en spijt, maar ook van voldoening en veerkracht. Het beeld dat we tonen, bepaalt grotendeels hoe we met elkaar omgaan. Kijk naar Rahma’s verhalen:

  1. Rahma is een in Marokko geboren oudere dame. Ze heeft geen betaald werk en heeft een laag inkomen. Rahma heeft haar partner in 2008 verloren en is alleenstaande moeder van vijf kinderen. Rahma ervaart problemen op zowel fysieke als mentale gezond.
  2. Rahma is een in Marokko geboren oudere dame. Ze heeft geen betaald werk en heeft een laag inkomen. Rahma heeft haar partner in 2008 verloren en is alleenstaande moeder van vijf kinderen. Drie van haar kinderen hebben een universitaire opleiding en een succesvolle baan, en twee zitten nog op school.
  3. Rahma is een in Marokko geboren oudere dame. Ze heeft geen betaald werk en heeft een laag inkomen. Rahma doet drie dagen in de week vrijwilligerswerk. Ze help graag anderen door activiteiten te organiseren, papieren in te vullen en ‘gewoon’ er voor en met anderen te zijn. Rahma beheerst de Nederlandse taal steeds beter en doet trainingen die haar helpen in haar vrijwilligerswerk.

In de podcastserie ‘Mijn leven daar en hier’ vertellen vijf ouderen met een migratieachtergrond hun verhaal. We hopen je hiermee te inspireren om verder te kijken dan de kwetsbare oudere migrant en zo recht te doen aan de diversiteit in de Nederlandse samenleving. Klik op deze link en maak kennis met Paul, en volg ons op Spotify. Deze serie is tot stand gekomen naar aanleiding van de publicatie ‘Veerkracht vanuit liefde – Verhalen van oudere migranten’.

Deze samenwerking tussen ouderen met een migratieachtergrond, Leyden Academy, UP! en Romanee Rodriguez is mogelijk gemaakt door het Jo Visser fonds en het Hofje Codde en Van Beresteyn.

Archief 2022Archief
2024
2023
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009