Ondernemende Silver Starters zijn goed op weg

Vanochtend was het online mid event van de derde editie van Silver Starters; het gratis leerprogramma voor mensen van 50 jaar en ouder die de uitdaging aangaan om een eigen onderneming te starten. Allegra van Hövell-Patrizi, CEO van Aegon Nederland heette de zestig deelnemers welkom en complimenteerde hen met hun lef en inzet. “Onze levensverwachting stijgt nog steeds. Dit biedt kansen en uitdagingen, én het houdt ons langer jong. In de tweede helft van je leven een onderneming starten, is daar een goed voorbeeld van.”

Aan de hand van het Business Model Canvas vertelde Wendy Woelders over de weg van haar idee (klik op de afbeelding). Waarom is dat bedrijfsmodel zo belangrijk? “Het is een ondernemingsplan op één A4, waarin je gestructureerd en systematisch aan je eigen bedrijf werkt. De lege vakjes staan eigenlijk gelijk aan aannames. En dat is best gevaarlijk. Je moet je aannames toetsen door bijvoorbeeld met mogelijke klanten in gesprek te gaan. Zo worden alle lege vakjes ingevuld. Het is een levend document. Dingen veranderen, en niet alleen in je eigen bedrijf maar juist ook in de buitenwereld.”, aldus Woelders.

Verder ging holistische geldcoach Mariska Reinerink in op de emotionele kant van geld, als het ware de psychologie achter geld. Het praten over geld zit in de taboesfeer, terwijl geld gedurende het hele leven, wonen, werken, vakantie etc. een rol speelt. Van onderstaande acht geldtypes gaf Reinerink aan wat de kracht is, wat de valkuilen zijn en gaf ze tips hoe dat om te zetten:

  • Naïeveling: gespannen, bang, afhankelijk
  • Slachtoffer: emotioneel, machteloos, onverantwoord
  • Strijder: loyaal, zelfverzekerd, doelgericht
  • Martelaar: compassievol, perfectionist, controlerend
  • Dwaas: impulsief, ongedisciplineerd, optimistisch
  • Creatieveling: authentiek, niet-materialistisch, creatief
  • Tiran: onverzoenlijk, materialistisch, kritisch
  • Magiër: krachtig, genereus, zelfverzekerd

Benieuwd naar wat voor type jij bent? Doe de gratis quiz op yourmoneywellness.com.

Silver Starters is ontwikkeld door Leyden Academy on Vitality and Ageing en wordt ondersteund door Aegon. Meer informatie vindt u op www.silverstarters.org.

Archief 2022Archief
2024
2023
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009