Nieuwe ambassadeurs Waardige zorg

Op woensdag 8 november 2017 ontvingen oud-bestuursleden Maarten den Ottolander en Trudie Siegerink uit handen van Peter Hop de Jo Visser award voor hun jarenlange verdiensten voor Vereniging Het Zonnehuis. Tijdens zijn speech memoreerde Peter Hop nog hoe hij vorig jaar verrast werd met deze prijs. ‘Vorig jaar werd ik tijdens het Zonnehuis-dinerdebat verrast met de benoeming tot ambassadeur Waardige zorg van Vereniging Het Zonnehuis. Ik was gevraagd om als zorgondernemer een presentatie te geven over het succesvolle project Zwementie samen met enkele studenten van de Haagse Hogeschool. Ook waren er fraaie filmbeelden van onze zwemmende gasten te zien in de film over Jo Visser: van pionier naar rolmodel. Met deze eer en het prachtige kunstwerk gingen we huiswaarts na een interessante debatavond in Amersfoort’.

Verhalendiners
In overleg met Vereniging Het Zonnehuis is Peter Hop aan de slag gegaan met een passend idee voor de geldprijs. Deze geldprijs is afgelopen mei overhandigd aan de creatieve geesten achter het idee van het Verhalendiner in Zoetermeer. Mooie verhalen door en voor jong en oud, bedoeld om ervaringen te delen en elkaar te ontmoeten. Onder het genot van een themadiner met bijpassende menu’s werd er in een ouderwetse bakkerij een passende ambiance gecreëerd. De ambitie is om tien Verhalendiners te organiseren in Zoetermeer. Daarnaast organiseert Peter Hop dagopvang aan kwetsbare burgers in een natuurlijke omgeving: Tuingezel werkt samen met een stadsboerderij en kinderboerderij in Zoetermeer.

Geldprijs voor een mooi project
Het bestuur van het Jo Visser fonds (voormalig Vereniging Het Zonnehuis) heeft Maarten en Trudie allebei benoemd tot ambassadeur Waardige zorg. Zij mogen een project de geldprijs van 5.000,- euro schenken. Dit project zal dan medio 2018 de cheque overhandigd krijgen tijdens een bijeenkomst van het Jo Visser fonds.  Als herinnering krijgen Maarten en Trudie allebei een bronzen pauwtje ter herinnering aan hun bijzondere taak als bestuurslid van Vereniging Het Zonnehuis.

Archief 2017Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009