SONY DSC

Leyden Academy kiest nieuw gezicht

De Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) bestaat dit jaar 90 jaar. Om dit te vieren, zijn alle in 1922 geboren Leidenaren gevraagd voor de fotocamera plaats te nemen. Met als resultaat 60 bijzondere portretten, gemaakt door verschillende amateurfotografen.

Dies Leyden Academy
De tentoonstelling van deze portretten is tijdens de diesviering van Leyden Academy on Vitality and Ageing op zaterdag 10 november feestelijk geopend in het Poortgebouw te Leiden. Uit alle portretten is het nieuwe gezicht van Leyden Academy gekozen. Het gezicht van mevrouw Lenie Baart vindt u komend jaar terug op de uitingen van Leyden Academy, zoals folders, brochures, website etc. Mevrouw Baart gaf tijdens de fotosessie aan onzeker te zijn over haar uiterlijk. Toch leuk dat uitgerekend zij op haar negentigste is uitverkozen tot het nieuwe gezicht van Leyden Academy.
Een deskundige jury heeft het nieuwe gezicht en de daarbij horende amateurfotograaf Henk Aschman gekozen. De jury bestond uit topfotografe Patricia Steur, hoogleraar ouderengeneeskunde prof. dr. Rudi Westendorp en Leyden Academy’s communicatiemanager drs. Eugenie Polman.

Openingstijden tentoonstelling
De tentoonstelling van de 60 portretten is gratis te bewonderen tijdens werkdagen, van maandag 12 november t/m vrijdag 7 december, 09.00-12.00 en 12.30-16.00 uur in het Poortgebouw Leiden, kamer 0.15, begane grond.

Locatie
Leyden Academy on Vitality and Ageing
Poortgebouw, Rijnsburgerweg 10, 2333 AA Leiden (achterzijde cs)
Klik hier voor de routebeschrijving.