Levensles in Roosendaal een groot succes

Onder de noemer Levensles  reizen Leyden Academy, Vereniging Het Zonnehuis en ZonMw het land door om iets te doen aan beeldvorming over ouderen: ouderenzorg moet aantrekkelijker worden. Om jongeren daarbij te betrekken, organiseren ze de Levenslessen waar ze studenten vragen na te denken over de hoofdvraag: hoe kunnen we waardige zorg bieden aan ouderen? De ideeën kunnen gaan over zorgvernieuwing, onderwijsvernieuwing en het verbeteren van de beeldvorming van de jongeren over ouderen. De eerste Levensles was afgelopen vrijdag in Roosendaal.

 

Goud voor oud

De Brabantse studenten presenteren hun ideeën aan een publiek en een jury. Voor de beste drie ideeën is er dit jaar namelijk een geldprijs om het idee daadwerkelijk uit te voeren. De eerste prijs (500 euro) gaat naar het plan van studente Nanne van der Meer: ‘Als tijd geld is, zijn ouderen goud waard.’ Volgens Nanne kunnen jongeren veel leren van ouderen. ‘Het is zonde om niets te doen met die waardevolle kennis.’ Ze oppert om ouderen uit te nodigen op scholen om de onderwerpen in geschiedenislessen beeldend te maken.
Met de tweede prijs (300 euro) willen Janneke van Aalst, Milou Francke en Demi Kogelenberg middels theaterlessen leren studenten mee te gaan in de belevingswereld van ouderen. 
Het derde idee (200 euro) dat in de prijzen valt is: iedere student een maatje. Studenten Kim de Bruijn, Ivana van Elburg, Dana Heeren en Amber van Opstal willen ervoor zorgen dat jongeren van de zorgopleiding allemaal een ouder ‘maatje’ krijgen om leuke dingen mee te doen.

 

Meer Levenslessen

Vandaag, 18 november, vindt een Levensles plaatst in Assen. We hopen op net zoveel enthousiaste reacties en inspirerende ideeën als in Roosendaal.

Op 20 en 25 november, en 3 december zullen er nog Levenslessen plaatsvinden in resp. Heerlen, Den Haag en Amersfoort. U kunt zich kosteloos aanmelden via iklevensles@gmail.com!

 

Kijk voor meer informatie op www.facebook.com/levensles.

 

Archief 2014Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2013
2012
2011
2010
2009