Joris Slaets treedt toe tot directie Leyden Academy

Tijdens het symposium The Longevity Revolution is vandaag bekendgemaakt dat prof. dr. Joris Slaets, hoogleraar Ouderengeneeskunde aan het UMC Groningen, zal toetreden tot de directie van Leyden Academy on Vitality and Ageing. Hij vervangt prof. dr. Rudi Westendorp die per 1 januari a.s. start als Professor of Medicine at Old Age aan de Universiteit van Kopenhagen.

Joris Slaets is sinds 1999 als hoogleraar aan het UMCG verbonden. Hij studeerde geneeskunde in Leuven (België), promoveerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is medeoprichter van het vakgebied geriatrie binnen de interne geneeskunde. Slaets is onder meer één van de projectleiders van het Nationaal Programma Ouderenzorg en wetenschappelijk adviseur van de Raad van Bestuur van concern Espria. Hij is geen onbekende van Leyden Academy: "Ik volg het instituut al jaren van nabij en heb zelf meermalen mogen bijdragen aan de Masteropleiding en Executive leergang. Ik heb veel respect voor wat Rudi Westendorp, Marieke van der Waal en hun team hebben opgebouwd. Hun missie om de kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren, is mij uit het hart gegrepen. Ik wil de kennisontwikkeling bij Leyden Academy verder laten bloeien en daarnaast nadrukkelijk de brug slaan naar de praktijk: zorgen dat we nog meer impact maken in zorg en maatschappij. Ik zie alleen maar kansen."

Rudi Westendorp maakt per 1 januari a.s. de overstap naar Kopenhagen, waar hij de leerstoel Medicine at Old Age aan de Health and Medical Sciences-faculteit zal bekleden. Hij legt hiermee zijn functies neer als hoogleraar Ouderengeneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum (sinds 2000) en als directeur van Leyden Academy on Vitality and Ageing (sinds de oprichting in 2008). Westerdorp: "Voor mijn vrouw en mij is dit een spannende nieuwe stap in de tweede helft van ons leven. Ik kijk ernaar uit om het gedachtegoed van Leyden Academy ook internationaal uit te dragen. Ik verlaat Leiden met een goed gemoed: ik ben trots op wat we hebben bereikt en zie tegelijkertijd dat er nog veel te winnen valt. Die opdracht is bij Joris in goede handen: hij deelt de optimistische visie van Leyden Academy en brengt ongelofelijk veel kennis, kunde en contacten mee. Ik had me geen betere opvolger kunnen wensen."

Dr. Wim van den Goorbergh, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Wij zijn verheugd dat Joris Slaets zich aan Leyden Academy verbindt: met zijn ervaring, visie en netwerk is hij voor ons de ideale kandidaat om samen met collega-directeur Marieke van der Waal de komende jaren verder vorm te geven aan de ambities van Leyden Academy. Wij danken Rudi Westendorp voor de unieke bijdrage die hij heeft geleverd aan een meer positieve beeldvorming rondom ouderdom in Nederland en wensen hem veel succes bij het realiseren van deze doelstellingen in Denemarken."

Archief 2014Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2013
2012
2011
2010
2009