Hoe voelt het om oud te zijn?

Hoe voelt het, als je lichaam niet zo snel en soepel reageert als je zou willen? Als je zicht troebel is, je handen trillen, je niet meer zo goed hoort? De meeste jonge mensen kunnen zich hier weinig bij voorstellen. Ishani Mukerji, een 24-jarige creative assistant bij Aegon, nam de uitdaging aan en liet zich de ‘old age suit’ van Leyden Academy aanmeten. Het bleek nogal een ervaring voor Ishani: “The suit is putting my life into perspective.” Bekijk de video hier.

Slimme en gezondere keuzes op het werk

Er is goed nieuws: veel van de ‘ouderdomsziekten’ die het pak simuleert, kunnen worden vertraagd of zelfs voorkomen door een gezondere levensstijl. Zoals uiteengezet door David van Bodegom en professor Rudi Westendorp in hun recente boek Oud worden in de praktijk, speelt onze omgeving een sleutelrol bij het onbewust maken van gezondere keuzes. Thuis, in de buurt, en zeker ook op het werk waar we zoveel uren per week doorbrengen. In een tweede video gaf Ishani David een rondleiding door het Aegon-hoofdkantoor in Den Haag, om te zien welke praktische aanpassingen zij kan maken om op haar werkplek de gezonde keuze de vanzelfsprekende keuze te maken. Bekijk de video hier.

Nieuw rapport: The New Flexible Retirement

De twee video’s zijn een gezamenlijk initiatief van Leyden Academy on Vitality and Ageing en het Aegon Center for Longevity and Retirement, en zijn tegelijk uitgebracht met het nieuwe rapport The New Flexible Retirement. Het rapport toont aan dat het pensioen-concept snel verandert. Omdat mensen langer leven, wordt de pensionering een actievere levensfase waarbij meer mensen op zoek gaan naar een mix tussen werk en ontspanning. De huidige werknemers verwachten een geleidelijke overgang naar hun pensioen, maar een belangrijk obstakel is dat nog weinig werkgevers dit faciliteren. Fysiek en mentaal fit blijven is hierbij uiteraard essentieel, zoals Ishani aan den lijve heeft ondervonden.

Archief 2016Archief
2024
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009