Train-de-trainer Leefplezierplan voor de zorg: lesdag 1


Evenementgegevens

 • Datum:
 • Locatie: Poortgebouw Zuid
 • Rijnsburgerweg 10
  2333 AA Leiden

Steeds meer zorgorganisaties willen het welbevinden en leefplezier van hun bewoners centraal stellen en dit een plek geven in de verantwoording van de kwaliteit van zorg. Bijvoorbeeld door te werken met het Leefplezierplan voor de zorg dat door Leyden Academy is ontwikkeld, in nauwe samenwerking met teams van zorgorganisaties. Bent u als trainer/coach werkzaam in de zorgsector en wilt u het Leefplezier-gedachtegoed toevoegen aan uw portfolio en zorgmedewerkers hierin kunnen opleiden? Dan is deze train-de-trainer ‘Leefplezierplan voor de zorg’ iets voor u.

Wat houdt de opleiding in?
De Train-de-trainer opleiding bestaat uit twee lesdagen in Leiden waarin u op praktische wijze aan de slag gaat met het Leefplezierplan. Daarnaast bestaat de opleiding uit online leren, coaching en supervisie. Tijdens de opleiding ontvangt u studie- en trainingsmaterialen waaronder een serie educatieve video’s over leefplezier en liefdevolle zorg. Eén van de opleiders zal uw persoonlijke coach zijn. Hij of zij geeft u feedback op de opdrachten, beantwoordt vragen en verleent supervisie rondom de eerste training die u zelf verzorgt. Het supervisietraject is tevens de afsluiting van de opleiding. U kunt dit traject samen met uw coach vormgeven.

Informatie
Lesdagen: dinsdag 3 december 2019 en donderdag 6 februari 2020.
Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers per groep met een begeleiding door twee opleiders. Hierdoor is er veel tijd om zelf te oefenen en ruimte voor persoonlijke aandacht.
Kennisniveau: deze opleiding gaat niet in op trainings- en coachingsvaardigheden. Die vaardigheden heeft u zelf al. Ervaring met het geven van training en/of coaching in de (ouderen)zorg is welkom.
Studiebelasting: circa 40 uur (inclusief de twee lesdagen).
Locatie: Poortgebouw Zuid, Rijnsburgerweg 10 in Leiden, tegenover het Centraal Station.
Kosten: deelname bedraagt 1.495,- euro (vrijgesteld van BTW) per deelnemer. Dit is inclusief:

 • lunch, koffie, thee en netwerkborrel tijdens de twee lesdagen;
 • toegang tot onze online leeromgeving met trainingsmaterialen, video’s en additionele literatuur;
 • gedrukt exemplaar van de ‘Handreiking voor een narratief kwaliteitskader verpleeghuiszorg’;
 • coaching en supervisiebegeleiding;
 • inhoudelijke updates per kwartaal;
 • deelname aan een Leefplezierplan-bijeenkomst in 2020;
 • een certificaat van deelname bij succesvolle afronding van de opleiding; en
 • een uitnodiging voor de Leefplezierplan-bijeenkomst in 2020 (lees hier een verslag van de bijeenkomst in april 2019).

Aanmelden
Heeft u interesse in de Train-de-trainer ‘Leefplezierplan voor de zorg’? Neem dan contact op met projectleider Josanne Huijg via tel. 071 524 0960 of via e-mail. U ontvangt dan een inschrijfformulier en een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.

Archief 2019Archief
2016
2017
2018
2020
2021
2022
2023
2024