Symposium Verhalend leren en verbeteren in de zorg


Evenementgegevens

  • Datum: -
  • Locatie: Landgoed de Horst
  • De Horst 1
    3971 KR Driebergen

Kom maandag 8 april ook naar het ‘Symposium Verhalend leren en verbeteren in de zorg’ in Driebergen! Dé plek om kennis en ideeën op te doen voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg met behulp van verhalen in de verpleegzorg. Heb jij interesse om in jouw organisatie verhalen in te zetten voor kwaliteitsverbetering? En ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Dan helpt dit symposium je goed op weg.

Waarom zijn verhalen belangrijk?
Anders dan bijvoorbeeld scores uit ingevulde vragenlijsten, geven verhalen inzicht in individuele verwachtingen, behoeften en wensen van cliënten, naasten en zorgprofessionals. Hun ervaringen kun je inzetten voor het leren en verbeteren in je team, op je locatie, voor de gehele zorgorganisatie of voor een individuele cliënt.

Wat gaan we doen?
Tijdens de bijeenkomst krijg je zicht op het belang en impact van het inzetten van verhalen voor kwaliteitsverbetering. In verschillende sessies maak je kennis met verhalend leren en verbeteren, de diverse methoden waar je uit kunt kiezen en delen zorgorganisaties inspirerende voorbeelden. Tijdens dit symposium kan je kiezen uit 6 verschillende workshopssessies. Benieuwd welke? Bekijk het aanbod.

Wat neem je na afloop mee?

  • Een concreet idee om zelf enthousiast mee aan de slag te gaan.
  • Inspiratie door goede voorbeelden.
  • Praktische hulpmiddelen die je direct kunt toepassen.
  • Zin om je opgedane kennis met je collega’s te delen.
  • Nieuwe contacten.

Voor wie?
Voor iedereen die met verhalende methoden aan de slag wil in de verpleegzorg. Bijvoorbeeld: kwaliteitsmedewerkers, beleidsmedewerkers, zorgmedewerkers, managers, directeuren of bestuurders.

Meer informatie
Wil je alvast meer lezen over verhalend leren en verbeteren? Of ben je benieuwd naar de verhalende methoden die hiervoor zijn ontwikkeld in Nederland? In het Kennisdossier Verhalend leren en verbeteren hebben we alle informatie rondom het verhalend leren en verbeteren verzameld. We leggen onder andere uit wat verhalend leren en verbeteren is en hoe je kunt inzetten voor reflectie en het werken aan kwaliteitsverbetering of voor verantwoording over de geleverde kwaliteit. Bezoek het nieuwe kennisdossier Verhalend leren en verbeteren op Kennisdossier Verhalend leren en verbeteren – Waardigheid en trots voor de toekomst

Meld je via deze link aan voor het ‘Symposium Verhalend leren en verbeteren in de zorg’. Deelname aan dit symposium is kosteloos.

Het symposium wordt georganiseerd door Leyden Academy on Vitality and Ageing, Vilans, Maastricht University, Erasmus University Rotterdam en Tilburg University, in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport .