Start Silver Starters


Evenementgegevens

  • Datum: -


Vandaag gaat Silver Starters van start. In dit gratis leerprogramma zullen bijna honderd vijftigplussers middels online leren en coaching door experts de basis leren om hun idee om te zetten in een eigen bedrijf. Met dit programma willen Leyden Academy en Aegon vijftigplussers helpen hun dromen waar te maken. Je bent immers nooit te oud om te ondernemen!

Grote kans van slagen
Veel mensen lopen rond met het idee om ooit nog voor zichzelf te beginnen, tijdens of na hun pensionering, maar kunnen een zetje gebruiken om dit daadwerkelijk te doen. “Toch denkt men bij het woord ‘start-up’ aan jonge mensen die vanuit hun studentenkamer tussen pizzadozen een bedrijf starten. Terwijl uit onderzoek blijkt dat vijftigplussers die een eigen bedrijf beginnen een twee- tot driemaal grotere kans van slagen hebben dankzij hun ervaring, expertise en netwerk. We moeten hen niet alleen meer kansen bieden op de arbeidsmarkt, maar ook ondersteunen bij het opzetten van een eigen bedrijf.”, aldus programmaleider dr. Jolanda Lindenberg.

Succesvolle pilot
In 2019 hebben we met succes een pilotprogramma uitgevoerd, onder de toenmalige naam Start-up Plus. De feedback was hartverwarmend en positief. Een van de deelnemers Eveline Eijkelkamp omschreef het als volgt: “Wat een enthousiaste en gemotiveerde mensen, zowel deelnemers als organisatoren en coaches. Zoveel bevlogenheid, passie, uitwisseling van kennis, ervaring en ideeën. Ik ben ontzettend dankbaar voor deze geweldige kans.”

Deze editie heeft het maximum aantal deelnemers bereikt en is zojuist van start gegaan. Maar ben je geïnspireerd geraakt en lijkt het je leuk om aan een volgende editie van Silver Starters deel te nemen? Neem dan contact op met Ineke Vlek. Dan word je op de hoogte gehouden in geval het programma weer wordt aangeboden.