Silver Screen intergenerationeel filmfestival


Evenementgegevens

  • Datum: -
  • Locatie: Lantaren Venster
  • Otto Reuchlinweg 996
    Rotterdam

Het Silver Screen Filmfestival brengt generaties in beeld. Hoe stonden en staan ze in het leven? Wat verwachten ze van elkaar in tijden van voor- en tegenspoed? Hoe kunnen ze samen antwoorden bieden op de uitdagingen van ons land en de planeet? Het festival brengt jong en oud in contact met spannende films en boeiende beelden over opgroeien en oud worden en schept zo ruimte voor een vrije dialoog tussen de generaties. Het festival krijgt een bedding in de wereld van de cinema en in het sociale domein van steden, dorpen en buurten en in het maatschappelijke en economische domein. De achtergrond is een snel veranderende samenleving met grote en wisselende demografische uitdagingen.

Op woensdag 25 april zullen in Lantaren Venster in Rotterdam 200 studenten van het Albeda College en hun 200 generatiedates enkele films bekijken en bespreken, waaronder de met vele prijzen bekroonde The Shape of Water.
Op donderdag 26 april zal van 10.30-17.30 uur de publieksdag zijn. Klik hier voor het programma en voor meer informatie.

Het Silver Screen Filmfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Sluyterman van Loo en Stichting RCOAK, en georganiseerd door de Stichting Art-Age. Het programma wordt samen met leerlingen van Albeda Zorgcollege uitgewerkt en uitgevoerd. Leyden Academy is verantwoordelijk voor de evaluatie van het festival en de doelstelling (bijdragen aan generatiebewustzijn).