Training participatief actieonderzoek voor onderzoekers


Evenementgegevens

  • Datum: -
  • Locatie: Poortgebouw Zuid
  • Rijnsburgerweg 10
    2333 AA Leiden

Participatief werken in onderzoeken en projecten is binnen ons kennisinstituut een leidend principe. Hoe doe je dat op een goede en ethische manier? En wat is de waarde van creatieve en kunstzinnige methoden? Je hoort het tijdens de, prof. dr. Tineke Abma en Barbara Groot ontwikkelde, training participatief actieonderzoek (PAR) die we in najaar 2024 in Leiden geven.

In deze kunstzinnige training training staat participatief onderzoek met mensen centraal. Zij worden niet alleen actief betrokken in het onderzoek, maar co-creëren kennis met elkaar. Machtsverhoudingen in onderzoek verschuiven daarmee van de onderzoeker als expert naar een meer egalitaire verhouding tussen onderzoekers en co-onderzoekers. De training helpt je om je onderzoek met mensen vorm te geven, te organiseren en om binnen het onderzoek samen in actie te komen en te handelen ten behoeve van sociale verandering.

Voor wie en wat?
Ben je (junior) onderzoeker? Dan is deze training geschikt voor jou. De training volgt de stappen van participatief onderzoek, startend met hoe je anderen meeneemt in de benadering, het proces kunt opstarten en organiseren tot en met het genereren en samen interpreteren van bevindingen en realiseren van impact en verandering. Het betrekken van kunstenaars in al deze stappen kan een grote meerwaarde hebben, dat zul je zelf ondervinden. Download hier de brochure.

Data, studiebelasting en kosten
Doe mee aan de driedaagse training in het Poortgebouw te Leiden op maandag 9 t/m woensdag 11 september 2024 van 09.30 tot 16.30 uur. Er is tevens een terugkomdag op 26 november 2024. De studiebelasting is circa 30 uur. We hebben ruimte voor maximaal 20 deelnemers. De kosten voor deelname zijn 1.850,- euro excl. 21% btw. Inclusief catering, tools, literatuur, video en opdrachten.

Heb je inhoudelijke vragen? Neem dan contact op met Lieke de Kock via e-mail.
Wil je meedoen? Meld je dan aan bij Ellen Plasmeijer via e-mail.