Gerontologiecongres Een decade of healthy ageing – droom of realiteit?


Evenementgegevens

  • Datum:


Op vrijdag 14 oktober vindt in Utrecht het zestiende Nationaal Gerontologiecongres plaats, waaraan medewerkers van Leyden Academy bijdragen. Zo zal prof. Tineke Abma de jaarlijkse professor Knooklezing verzorgen.

De jaren tussen 2021 en 2030 zijn door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) uitgeroepen als ‘decade of healthy ageing’. In deze periode werken o.a. regeringen, het maatschappelijk middenveld, professionals, de academische wereld, de media en de particuliere sector samen om de levens van ouderen, hun gezinnen en de gemeenschappen waarin ze leven te verbeteren. Dit gebeurt aan de hand van vier speerpunten: het tegengaan van leeftijdsdiscriminatie, het koesteren en inzetten van vaardigheden van oudere personen, volledige toegang voor oudere personen tot preventieve, curatieve en palliatieve zorg en toegankelijkheid van langdurige zorg.

‘Decade of healthy ageing’ is dan ook het thema van het nationaal gerontologiecongres 2022. De door de WHO opgestelde speerpunten vormen een mooi streven om aan te werken, maar hoe gaat dat in zijn werk? Welke stappen zijn al gezet? Hoe realistisch zijn de doelen? Welke rol ligt er voor professionals en onderzoekers in de gerontologie? Over deze en andere vragen gaan we de dialoog aan. Met andere woorden, de ‘decade of healthy ageing’ is dat een droom of een realiteit?

Op www.gerontologiecongres.nl lees je meer over het congres en kun je je aanmelden.

Archief 2022Archief
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2023
2024