Finale Silver Starters


Evenementgegevens

  • Datum: -


Vandaag is de afsluiting van het succesvolle gratis leerprogramma Silver Starters, waarin honderd vijftigplussers middels online leren en coaching door experts de basis hebben geleerd om hun idee om te zetten in een eigen bedrijf. Dit programma is mogelijk gemaakt door Leyden Academy en Aegon.

Grote kans van slagen
Veel mensen lopen rond met het idee om ooit nog voor zichzelf te beginnen, tijdens of na hun pensionering, maar kunnen een zetje gebruiken om dit daadwerkelijk te doen. “Toch denkt men bij het woord ‘start-up’ aan jonge mensen die vanuit hun studentenkamer tussen pizzadozen een bedrijf starten. Terwijl uit onderzoek blijkt dat vijftigplussers die een eigen bedrijf beginnen een twee- tot driemaal grotere kans van slagen hebben dankzij hun ervaring, expertise en netwerk. We moeten hen niet alleen meer kansen bieden op de arbeidsmarkt, maar ook ondersteunen bij het opzetten van een eigen bedrijf.”, aldus programmaleider dr. Jolanda Lindenberg.

Diversiteit aan ideeën
Lindenberg:  “We hebben verrassend veel aanmeldingen ontvangen vanuit het sociaal ondernemerschap en rondom het thema duurzaamheid. Het is inspirerend om de diversiteit aan ideeën en het enthousiasme van de deelnemers te zien.” Er zijn ideeën om afval te recyclen en daar nieuwe producten van te maken en om interieurs te veranderen door gebruik te maken van wat er al in huis is en wat van kringloopwinkels en Marktplaats komt. Of van een heel andere orde: een serious game die mensen helpt elkaar te begrijpen en aanzet tot gedragsverandering.

Deze editie wordt op 25 maart afgerond. Maar ben je geïnspireerd geraakt en lijkt het je leuk om aan een volgende editie van Silver Starters deel te nemen? Neem dan contact op met Ineke Vlek. Dan word je op de hoogte gehouden in geval het programma weer wordt aangeboden.