Cursus voor fysio-, oefen- en ergotherapeuten: lesdag 2


Evenementgegevens

  • Datum: -
  • Locatie: Poortgebouw Zuid
  • Rijnsburgerweg 10
    2333 AA Leiden

Interventies voor vitale ouderen
De Nederlandse bevolking vergrijst en het aantal oudere mensen in de behandelkamers en oefenruimten neemt verder toe. Hoe kunnen therapeuten optimaal bijdragen aan de kwaliteit van leven van hun oudere cliënten? Deze vraag staat centraal in de nieuwe cursus ‘Succesvol co-creëren met ouderen’ voor fysio-, ergo- en oefentherapeuten, die op vrijdag 8 november en vrijdag 13 december 2019 in Leiden zal plaatsvinden. Het lesprogramma is in samenwerking met Hogeschool Leiden ontwikkeld. Klik hier voor verdere informatie omtrent het programma.

Maatwerk voor oudere individuen
Na de cursus bent u in staat om met kennis over leefplezier, gedragsverandering en co-creatie interventies beter af te stemmen op wat ouderen zelf belangrijk vinden. Daardoor kan er een positieve bijdrage worden geleverd aan de kwaliteit van leven van de oudere cliënt. In de cursus gaan we in op hun wensen en verlangens voor welzijn. Daarnaast komen kennis en begrip van (cognitieve) veroudering en de invloed van de omgeving op leefstijl aan de orde.

Klassikaal en online
De cursus ‘Succesvolle interventies voor vitale ouderen’ vindt op vrijdag 8 november en vrijdag 13 december 2019 in Leiden plaats en omvat twee klassikale lesdagen gecombineerd met tussentijds vijf weken van online educatie, opdrachten en coaching. Cursisten oefenen in teams in een workshopsetting en gaan op werkbezoek.

Doelgroep
(Geriatrie)fysiotherapeuten en ergo- en oefentherapeuten. Iedere deelnemer die de cursus afrondt, ontvangt een certificaat van deelname. De cursus is voor 25 punten door het KNGF (kwaliteitsdeel, algemeen fysiotherapeut en geriatriefysiotherapeut), het kwaliteitsregister ADAP (ergo- en oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, VvoCM) geaccrediteerd.

Data, locatie en kosten
Lesdagen zijn vastgesteld op vrijdag 8 november en vrijdag 13 december 2019. De locatie is centraal gelegen bij het Centraal Station in Leiden: Poortgebouw Zuid, Rijnsburgerweg 10, 2333 AA Leiden.
Deelname kost 475 euro incl. koffie, thee, lunch en netwerkborrel per deelnemer.

Neem voor meer informatie of om aan te melden contact op met Jacqueline Leijs, e-mail: leijs@leydenacademy.nl, tel.: 071-524 0960.

Archief 2019Archief
2016
2017
2018
2020
2021
2022
2023
2024