Conferentie Een nieuwe generatie ouderen langer thuis


Evenementgegevens

  • Datum: -
  • Locatie: NBC Congrescentrum
  • Blokhoeve 1
    3438LC Nieuwegein

Inwoners van Nederland worden steeds ouder en blijven het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen in onze eigen leefomgeving. Professionals uit diverse werkvelden én ouderen zelf werken steeds meer samen om dit mogelijk te maken. Hoe doen we dat in een veranderende samenleving en met een groeiende, heel diverse groep ouderen? Hoe organiseren we een passend hulp- en ondersteuningsaanbod voor als de kwetsbaarheid toeneemt? Hoe zorgen we ervoor dat mantelzorgers het volhouden? Wat kunnen we leren van verbindende initiatieven vanuit zorg, ondersteuning, wonen, cultuur, welzijn en ouderen zelf?

Tijdens de landelijke conferentie ‘Een nieuwe generatie ouderen langer thuis’ op woensdag 15 juni 2022 delen professionals, ouderen, vrijwilligers, beleidsmakers en onderzoekers uit het hele land hun kennis, ervaringen en leerpunten rond deze urgente vragen.

Leyden Academy is kennispartner van deze toonaangevende jaarlijkse conferentie. Ook dit jaar is weer een boeiend programma samengesteld dat de volle breedte bestrijkt van vitaal en betekenisvol ouder worden in Nederland. In het plenaire ochtendprogramma komen sprekers aan het woord als Andrea Maier (Centre for Healthy Longevity, Singapore), Pieter Hilhorst (Raad voor Volksgezondheid en Samenleving) en Tineke Abma over de toenemende diversiteit onder ouderen. In het middagprogramma zijn er in drie rondes tientallen sessies te volgen over onder meer leefplezier in de ouderenzorg, intergenerationele ontmoetingen, ouderen met een migratie achtergrond en de waarde van kunst in de zorg.

Bezoek voor meer informatie en inschrijving de conferentie website.

Archief 2022Archief
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2023
2024