Concert European Medical Students Orchestra and Choir


Evenementgegevens

  • Datum: -


Op zaterdag 27 en zondag 28 juli 2018 verzorgt het koor en orkest van de stichting European Medical Students Orchestra and Choir (EMSOC) twee concerten in Nederland, in respectievelijk de Prinsenkerk in Rotterdam en de Stadsgehoorzaal in Leiden. In dit jaarlijkse evenement studeren zo’n honderd geneeskundestudenten en artsen uit heel Europa ruim een week aan een concertprogramma. Dit jaar staat het evenement onder bestuur van Nederlandse studenten en vrijwilligers en zijn de Europese geneeskundigen te gast in ons land. Naast de twee concerten heeft EMSOC ook een maatschappelijke programma. Zo wordt in verzorgingshuizen met kamermuziekensembles gespeeld en worden er bij de concerten plaatsen beschikbaar gesteld voor ouderen. Leyden Academy biedt hierbij advies en ondersteuning.

Programma
Het orkest brengt onder leiding van Kent Moussault Levenszomer van Wagenaar en Celloconcert nummer 2 van Röntgen met soliste Anastasia Feruleva ten gehore. Met aanvulling van het koor zal het immense Black Knight van Elgar weerklinken. Daarnaast wordt er een selectie van kleine á capella werken gezongen door het koor onder leiding van koordirigente Angeliki Ploka. Het beloven concerten te worden van hoog niveau, met veel spelplezier.

Kaartjes voor het concert op 28-7 in Leiden (EUR 9,00) kunnen worden besteld bij de Stadsgehoorzaal, die voor Rotterdam op 27-7 (EUR 5,00) via de website van EMSOC. U kunt de stichting ook volgen op Facebook

Tijdens de concerten wordt gecollecteerd voor het goede doel Muziek als Medicijn.