Boekpresentatie Superhero of designzero?


Evenementgegevens

  • Datum: -
  • Locatie: Natlab
  • Kastanjelaan 500
    Eindhoven

Op 27 oktober presenteren onderzoeker Lieke de Kock en ontwerper Joost van Wijmen tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven hun boek Superhero of designzero? Over het grenswerk van de social designer in de zorg. In hun boek ontrafelen Lieke en Joost de complexe rol van de kunstenaar die binnen de grillige praktijk van de ouderenzorg werkt. Op een realistische, eerlijke, soms ongemakkelijke manier wordt het complexe werk van de social designer in relatie tot zijn omgeving ontleed. Aan de hand van ervaringen uit de praktijk ontvouwt zich een moeras van verschillende opdrachten, rollen, posities, machtsstructuren, achtergronden en bedoelingen die elkaar versterken of juist tegenwerken. De publicatie presenteert geen simplistische oplossingen, maar creëert bewustwording van de complexe werkelijkheid. Het helpt (toekomstige) creatieve professionals zicht te krijgen op het grenswerk dat op hen wacht. Daarnaast willen de auteurs een realistisch gesprek aanwakkeren over wat de uitwisseling tussen social design en ouderenzorg zowel biedt als vraagt.

Tijdens deze boekpresentatie nemen zij het grenswerk van creatieve professionals in de zorgpraktijk onder de loep. Dit doen ze met verschillende gasten, onderzoekers en betrokkenen uit de zorg en het kunstdomein. Zo zijn er bijdragen van Tineke Abma, hoogleraar Ouderenparticipatie bij het Leids Universitair Medisch Centrum en directeur van Leyden Academy en Nirav Christophe, lector Expanding Artistic Practices bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, horen we de ervaringen van deelnemer Sem Kahssay, student Sociaal Werk van mboRijnland en maken we een uitstapje naar de werkvloer.

De boekpresentatie vindt plaats bij Natlab, Kastanjelaan 500, in Eindhoven. Aansluitend aan de boekpresentatie vieren ze ook het tienjarig bestaan van ENCOUNTER, medeorganisator van de boekpresentatie. U bent van harte welkom. Aanmelden kan via de link van de Embassy of Health. De sessie is openbaar en gratis toegankelijk.

Archief 2023Archief
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2024