Alzheimer Café: Dilemma’s bij dementie


Evenementgegevens

  • Datum: -
  • Locatie: SBO De Vlieger
  • Boerhaavelaan 298
    2334 EZ Leiden

Er zijn talloze ethische dilemma’s waarmee mensen worstelen bij dementie. Wanneer breng ik moeder naar het verpleeghuis? Moet ik de autosleutels van vader afpakken? Wat als je naaste niet onder de douche wil? Hoe praat ik als iemand met dementie over mijn eigen bekwaamheid en zelfbeschikking? Deze overwegingen gaan over wat er werkelijk toe doet: behoud van autonomie, veiligheid en kwaliteit van leven. Daar gaan we tijdens deze avond over in gesprek.

Het Alzheimer Café Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken.

De gespreksleiders Marleen Dohmen en Mandy Visser heten u op donderdag 13 juni van harte welkom in SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334EZ te Leiden. De zaal is open om 19.00, aanmelden is niet nodig. Het programma start om 19.30 en duurt tot 21.00 uur. Tijdens de inloop en de pauze is er livemuziek. Het volledige jaarprogramma is te vinden op de website van het Alzheimer Café Leiden e.o. Voor informatie over dementie kunt u terecht op de websites dementie.nl en vilans.nl/kennis.

Let op: Dit is het laatste Alzheimer Café voor onze zomerstop. Houd de agenda in de gaten voor het programma vanaf september 2024.