Alumnibijeenkomst executive leergang over zelfsturing


Evenementgegevens

  • Datum: -


Het onderwerp zelfsturing staat bij veel organisaties in de (ouderen)zorg hoog op de agenda, zo bleek uit een recente rondvraag langs oud-deelnemers van de executive leergang Veroudering en Gezondheidszorg. Sommige alumni gaven aan al positieve ervaringen te hebben opgedaan met zelfsturende teams, bij anderen zijn experimenten voortijdig gestopt, weer anderen kijken nog even de kat uit de boom. Hoe werkt zelfsturing in de praktijk? Welke competenties vereist dit binnen de teams en wat vraagt het van de bestuurder of manager? Heeft dit model de toekomst of is het een hype die wel weer overwaait?

We verkennen dit boeiende thema tijdens de jaarlijkse alumnibijeenkomst op maandagmiddag 12 juni a.s. van 14.30 tot circa 18.00 uur, in het Poortgebouw te Leiden.

Ben Wenting zal de openingslezing verzorgen. Hij richtte samen met Astrid Vermeer het Instituut voor Samenwerkingsvraagstukken op, dat de leergang Coachen van zelfsturende teams aanbiedt. Ook publiceerden zij een serie boeken over zelfsturing en zijn zij voor Buurtzorg Nederland vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het zelfsturingsmodel, waar zij alle teams trainen.

Vervolgens zullen alumni Lies Zuidema (voorzitter Raad van Bestuur Brentano, Amstelveen) en Wim Driesse (tot 1-1-17 bestuurder CuraMare, Dirksland) hun eigen lessen en successen delen, waarna er ruimte is om ervaringen uit te wisselen en met elkaar in discussie te gaan. De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

vanaf 14.00 uur  Inloop met koffie en thee
14.30-14.40 uur Welkom door Marieke van der Waal, directeur Leyden Academy
14.40-15.40 uur Presentatie Ben Wenting, Instituut voor Samenwerkingsvraagstukken
15.40-16.00 uur Korte pauze
16.00-16.15 uur Lessen uit de praktijk: Lies Zuidema, Brentano
16.15-16.30 uur Lessen uit de praktijk: Wim Driesse, CuraMare
16.30-17.00 uur Plenaire discussie
17.00-17.05 uur Afsluiting Marieke van der Waal
17.05-18.00 uur Netwerkborrel

Ben je oud-deelnemer aan de executive leergang en wil je bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, meld je dan aan bij Ellen Plasmeijer.