22 juni: speciale clinic van verpleegkundige én danser Tara Rynders


Evenementgegevens

  • Datum: -


Een vitale medewerker is de bron van duurzame zorg

In juni 2023 komt Tara Rynders voor een tweede keer naar Nederland. Tara Rynders, verpleegkundige én danser, ontwikkelde The Clinic: een dans- en kunstprogramma voor zorgmedewerkers en zorgorganisaties in Amerika. Nu komt zij naar Nederland. Leyden Academy wil graag zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met deze innovatieve aanpak! Het definitieve programma volgt nog, maar noteer vast 22 juni 2023.

In 2022 bood Leyden Academy voor de eerste keer een uitgebreide dansworkshop, verzorgd door Tara Rynders en Clare Hammoor van The Clinic. Wegens grote belangstelling komt zij opnieuw!

Een inkijkje van vorig jaar:

Achtergrond Clinic
The Clinic is opgezet met de missie dat alle mensen het verdienen om gezien en gehoord te worden, om voor gezorgd te worden zonder discriminatie. Binnen de zorg maken ze zich sterk om gezondheidsverschillen, discriminatie en impliciete biases die er leven in de gezondheidszorg te slechten. Dit doen ze door samen te werken met zorginstellingen en zorgmedewerkers, en via dans en andere kunstvormen te werken aan deze thema’s. Zie voor meer informatie:  www.theclinicperformance.com.

De komst van Tara en Clare wordt georganiseerd door Cathy Hassels Mönning van True Blue – Creative Healthcare Communications, Barbara Groot en Tineke Abma van Leyden Academy on Vitality and Ageing in samenwerking met Arts in Health Nederland.

Arts & Health festival 2023
Leyden Academy on Vitality and Ageing en het Jo Visser fonds organiseren op 22 juni 2023 het Arts & Health festival. Samen met kunstenaars, zorg- en welzijnsprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers, docenten, fondsen en internationale gasten besteden we jaarlijks aandacht aan de waarde en werkzame mechanismen van kunst en zorg. We zijn verheugd dat Tara Rynders haar kennis en kunde in Nederland komt delen.

Meer informatie over verdere programmering volgt.

Archief 2023Archief
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
2024