Community Care Worker: voor coördinatoren van vrijwilligers

Leyden Academy neemt deel in een Europees project, genaamd Community Care Worker. Daarin ontwikkelen we lesmateriaal voor en bieden we inspiratie aan coördinatoren en vrijwilligers van buurtinitiatieven voor ouderen. Community Care Worker is een project speciaal gericht op vrijwillige coördinatoren die een steeds grotere rol vervullen bij de ondersteuning van ouderenzorg. Het project is gefinancierd door Erasmus+ en heeft tot doel het werk van de coördinatoren te ondersteunen en te professionaliseren.

Samen met diverse partners uit Nederland, Slovenië en Spanje zijn wetenschappelijke onderzoeksresultaten vertaald, ontwikkeld en omgezet naar bruikbare leermiddelen (een e-learning toolkit) om coördinatoren te ondersteunen in hun leerproces. Door ervaringen uit te wisselen en tools te ontwikkelen voor coördinatoren, profiteren meer kwetsbare ouderen in Europa van de activiteiten en diensten van de communities. Voorbeelden van lesmateriaal:

  • stappenplan om een ontmoetingsplek voor ouderen op te zetten
  • video om vrijwilligers te werven

Eind februari 2024 kwamen de partners bijeen in Slovenië om samen met coördinatoren het platform en het lesmateriaal te testen.