Onderwijs

Educatie is een kernactiviteit van Leyden Academy. We richten ons op uiteenlopende doelgroepen, van jonge artsen tot ervaren bestuurders uit zorg en welzijn, en van scholieren tot senioren. We bieden een divers palet aan opleidingen waarbij onze wetenschappelijke staf zich gesteund weet door een internationaal en multidisciplinair netwerk van docenten.

 Wij verzorgen op dit moment onder meer de volgende opleidingen:

  • Directeuren en managers in de zorg kunnen bij Leyden Academy terecht voor de executive leergang Veroudering en Gezondheidszorg, een inhoudelijke opleiding gericht op goede zorg voor oudere mensen.
  • Hoe word je gezond en gelukkig oud? In 2017 is een eerste collegereeks van start gegaan, bedoeld voor oudere mensen zelf.
  • In het kader van het EIT Health-programma zijn we betrokken bij de ontwikkeling van diverse opleidingen, zoals de Engelstalige cursus Wellbeing of Seniors en de massive online open course (MOOC) Healthy Ageing in 6 Steps.
  • Leyden Academy ontwikkelde een uniek, officieel erkend eenjarig master-programma Vitality and Ageing, met als doel pioniers op te leiden in de zorg voor oudere mensen. Na zeven edities is de master met ingang van het collegejaar 2016-2017 overgedragen aan het LUMC.
  • Getalenteerde studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen worden benaderd voor de exclusieve Young Excellence Class. Dit dispuut komt om de maand bij elkaar om te discussiëren over ouderengeneeskunde.
  • We ontwikkelen een nieuwe cursus Ken uw oudere cliënt, gericht op fysio-, ergo- en oefentherapeuten. 
  • Leyden Academy organiseert ten slotte regelmatig openbare wetenschappelijke lezingen onder de noemer Masters of Ageing, over onderwerpen gerelateerd aan veroudering en vitaliteit.


Leyden Academy on Vitality and Ageing is een CRKBO-geregistreerde instelling. In het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Kijk voor meer informatie op de website van het CRKBO.