Onderwijs

Educatie is een kernactiviteit van Leyden Academy, waarbij we ons op uiteenlopende doelgroepen richten, van jonge artsen tot ervaren bestuurders uit zorg en welzijn, en van scholieren tot senioren. We bieden een divers palet aan opleidingen waarbij we ons gesteund weten door een internationaal en multidisciplinair netwerk van docenten.

 Wij verzorgen op dit moment onder meer de volgende opleidingen:

  • Directeuren en managers in de zorg kunnen bij Leyden Academy on Vitality and Ageing terecht voor de executive leergang Veroudering en Gezondheidszorg, een inhoudelijke opleiding voor professionals.
  • In het kader van het EIT Health-programma zijn we betrokken bij de ontwikkeling van diverse opleidingen zoals de Engelstalige cursus Wellbeing of Seniors en de massive online open course (MOOC) Healthy Ageing in 6 Steps.
  • Leyden Academy ontwikkelde een uniek, officieel erkend eenjarig master-programma Vitality and Ageing, met als doel pioniers op te leiden in de zorg voor oudere mensen.
  • Getalenteerde studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen worden benaderd voor de exclusieve Young Excellence Class. Dit dispuut komt om de maand bij elkaar om te discussiëren over ouderengeneeskunde.
  • Leyden Academy on Vitality and Ageing organiseert ten slotte regelmatig openbare wetenschappelijke lezingen onder noemer Masters of Ageing, over onderwerpen gerelateerd aan veroudering en vitaliteit.