Onderwijs

Als onderwijsinstituut bedient Leyden Academy uiteenlopende doelgroepen, van jonge artsen tot ervaren bestuurders uit zorg en welzijn, en van scholieren tot senioren. We bieden een divers palet aan opleidingen waarbij onze wetenschappelijke staf zich gesteund weet door een internationaal en multidisciplinair netwerk van docenten.

 Wij verzorgen op dit moment onder meer de volgende opleidingen:

 • Directeuren en managers in de zorg kunnen sinds 2011 bij Leyden Academy terecht voor de executive leergang Veroudering en Gezondheidszorg, een inhoudelijke opleiding gericht op goede zorg voor oudere mensen.
 • Hoe word je gezond en gelukkig oud? In 2017 is een eerste collegereeks van start gegaan voor iedereen die vitaal oud wil worden. De colleges zijn ook terug te zien via MAX Academie. Vanaf februari 2018 zal de aangepaste cursus in samenwerking met HOVO (Hoger Onderwijs Voor Ouderen) Universiteit Leiden plaatsvinden.
 • Binnen het EIT Health Executive Education-programma zijn we betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van diverse opleidingen, zoals de najaarscursus 'Wellbeing of Seniors' in Leiden (2016) en de opvolger '(Her)ontdek uw oudere cliënt' die in 2017 ook in het Engels is aangeboden.
 • In samenwerking met TU Delft en de Universiteit van Kopenhagen ontwikkelden we de Engelstalige massive online open course (MOOC) Healthy Ageing in 6 Steps, die inmiddels door meer dan 10.000 cursisten is gevolgd. Vanaf 1 mei 2018 bieden we ook een Nederlandse variant aan van deze gratis online cursus: Gezond ouder worden in 6 stappen.
 • Na een succesvolle Summer School in Heidelberg in 2016, organiseren we in de zomer van 2018 in Leiden de Summer School 'Healthy Living & Happy Ageing' voor ambitieuze en nieuwsgierige master en PhD studenten.
 • Getalenteerde studenten geneeskunde en biomedische wetenschappen brengen we bijeen in de exclusieve Young Excellence Class. Dit dispuut komt om de maand bij elkaar om te discussiëren over ouderengeneeskunde.
 • Samen met de faculteit Biologie en Archeologie van Universiteit Leiden en het LUMC participeert Leyden Academy in de minor Human Evolution, waarin studenten leren hoe kennis over onze evolutionaire geschiedenis kan helpen om verouderingsziekten beter te begrijpen en bestrijden.
 • In samenwerking met Hogeschool Leiden verwachten we in 2018 de nieuwe cursus Ken uw oudere cliënt aan te bieden aan fysio-, ergo- en oefentherapeuten.
 • Leyden Academy ontwikkelde een uniek, officieel erkend eenjarig master-programma Vitality and Ageing, met als doel pioniers op te leiden in de zorg voor oudere mensen. Na zeven jaargangen onder de hoede van Leyden Academy is de master met ingang van het collegejaar 2016-2017 als initiële opleiding overgedragen aan het LUMC.
 • Docenten van Leyden Academy verzorgen diverse in company trainingen, onder meer in het kader van het project Leefplezierplan voor de zorg en het werken met de Life and Vitality Assessment.
 • Leyden Academy organiseert ten slotte met enige regelmaat publieke lezingen over onderwerpen gerelateerd aan veroudering en vitaliteit.


Leyden Academy on Vitality and Ageing is een CRKBO-geregistreerde instelling. In het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Kijk voor meer informatie op de website van het CRKBO.