Vacature: Senior PR en Communicatie

Als kennisinstituut zet Leyden Academy wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en ontwikkeling in om invulling te geven aan haar missie: het verbeteren van de kwaliteit van leven van oudere mensen door het scheppen van kansen voor een vitaal en betekenisvol leven, hecht verbonden binnen de gemeenschap. Hierbij is het perspectief van de oudere persoon zelf altijd leidend. Onze experts benaderen vraagstukken multidisciplinair en combineren hierbij biologische, sociologische, antropologische, psychologische, economische en/of medische invalshoeken.

Leyden Academy staat onder leiding van een directeur-bestuurder, die samen met een divers en bevlogen team invulling geeft aan de ambities van de organisatie. Leyden Academy is een platte organisatie met een informele cultuur, waarbij betrokkenheid en professionaliteit belangrijke waarden zijn. De organisatie is voortdurend in ontwikkeling, wil grensverleggend en vernieuwend zijn en is toe aan een eigentijds PR en communicatiebeleid dat hierbij past. Wegens vertrek van de huidige senior communicatie zoeken wij een:

Senior PR en Communicatie;
een hands-on strateeg met vernieuwende ideeën en een vlotte pen

Uitdagingen
In de activiteiten van Leyden Academy staat een wetenschappelijke benadering met maatschappelijke impact centraal. Die impact maken we door praktijkgericht te werken aan de co-creatie van kennis en producten samen met ouderen. We sluiten aan bij de actualiteit en willen koploper zijn in onze expertisegebieden. De nieuwswaarde van ons werk is groot en het is essentieel om onze onderzoeksresultaten en inzichten op een goede manier aan een breed publiek kenbaar te maken. Wetenschapscommunicatie en -journalistiek is daarom een kerntaak van Leyden Academy.

De afgelopen jaren is een solide basis gelegd voor een wervend PR- en communicatiebeleid. De komende tijd willen we samen met de nieuwe senior PR en communicatie een vernieuwingsslag maken, om ook op het gebied van PR en communicatie vanuit onze waarden te werken en koploper te zijn en blijven met oog voor ontwikkelingen in de samenleving. Onderdeel daarvan is het proactief inspelen op en ontwikkelen van een visie op de uitdagingen in de wetenschapscommunicatie en -journalistiek anno 2022. Communicatie gaat heden ten dage veel verder dan publiek informeren, en feiten delen. Het draait steeds meer om tweerichtingsverkeer, met oog voor emoties, overtuigingen en vertrouwen zodat mensen echt geraakt worden door woord en beeld.

Gewenst profiel
Als senior PR en communicatiemedewerker heb je een eigentijdse visie op wetenschapscommunicatie en -journalistiek, en weet je die vertalen in strategieën om onze doelgroepen te bereiken. Je bent  in staat om zowel de missie en visie van Leyden Academy als geheel uit te dragen als de communicatieve waarde van de individuele projecten te zien. PR en communicatie is jouw vak en je hebt veel plezier in het aanboren van je medianetwerk en het bedenken van vernieuwende ideeën die Leyden Academy verder op de kaart zullen zetten. Je bent nieuwsgierig, creatief en in staat om kritische vragen te stellen. Je bent leergierig en verdiept je snel in de diverse thema’s waar onze onderzoekers aan werken. Je vindt het fijn om in een kleine platte organisatie (25-30 medewerkers) te werken waar jij op jouw terrein aan de knoppen zit en het verschil kunt maken. Je schakelt moeiteloos tussen werkzaamheden op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je schrikt niet van een volle werkagenda met vele uiteenlopende werkzaamheden, zoals het ontwikkelen van een communicatiebeleid, het opstellen van nieuwsbrieven, het schakelen met de pers en het adviseren van collega’s.

Je bent dynamisch, open en toegankelijk en een echte teamspeler, geïnteresseerd in mensen en de doelgroep waar de organisatie haar bestaansrecht aan ontleent. Je vervult een kerntaak voor Leyden Academy en weet collega’s te inspireren om samen met jou het PR- en communicatiebeleid naar een next level te brengen. Je bent zichtbaar en laagdrempelig en een klankbord voor het managementteam en directie.

Competenties

 • Strategisch
 • Nieuwsgierig
 • Gestructureerd
 • Initiatiefrijk en proactief
 • Stressbestendig

Wat heb je in huis?

 • Je bent academisch geschoold en hebt je sporen verdiend in het communicatievak
 • Je hebt een neus voor PR-kansen en brengt een relevant medianetwerk mee
 • Je hebt een vlotte pen en weet ingewikkelde materie toegankelijk te maken
 • Je bent stressbestendig en schakelt met gemak tussen verschillende onderwerpen en activiteiten
 • Je haalt er voldoening uit om het hele spectrum van communicatie te bestrijken
 • Je bent een teamspeler met gevoel voor humor
 • Onze voorkeur gaat uit naar een mannelijke collega

Wat vragen we van je?

 • Ontwikkelen/herijken meerjaren communicatiebeleid
 • Klankbord en adviseur voor managementteam en senior onderzoekers
 • Opstellen en uitvoeren van doelgerichte communicatieplannen voor onze projecten en onderzoeken
 • Publiciteit genereren in nieuws- en vakmedia voor ons instituut en onze gezichtsbepalende projecten
 • Coachen van je collega’s in hun media-optredens
 • Bijdragen aan succesvolle werving voor onze opleidingen en cursussen
 • Aansturen van de communicatiemedewerker

Wat bieden wij?
Je werkt samen in een hecht team van maatschappelijk georiënteerde en inhoud gedreven professionals met een positieve informele werksfeer. Het betreft een fulltime (36 uur) functie. Maximaal €6.753,- (schaal 13 UMC cao).

Informatie en sollicitatie
Leyden Academy laat zich in deze procedure begeleiden door executive search bureau Colourful People. Voor meer informatie over de functie en de procedure kun je contact opnemen met Hatice Türkmen, senior partner bij Colourful People, tel. (06) 46081232. Je motivatie en cv (in PDF) kun je uploaden via de ‘solliciteer’ knop op de website van Colourful People tot uiterlijk 15 april 2022. De voorselectiegesprekken zijn gepland op 20 en 21 april.